AD_ACNE_WORRIED-WOMAN-LOOKING-IN-MIRROR_LARGE_2021
Innhold

Å lindre kontakteksem i ansiktet

Eksem eller allergisk kontakteksem i ansiktet kan utvikle seg hvor som helst, men det ses hovedsakelig på ører, lepper og øyelokk, som er spesielt følsomme områder. Det kan ta mellom tre og ti dager før symptomene vises etter kontakt, noe som noen ganger gjør det vanskelig å identifisere det utløsende middelet, så her er noen tips for å hjelpe deg med å identifisere allergenet som kan ha forårsaket det. Vi vil også dele med deg de beste måtene å behandle allergisk kontakteksem i ansiktet og lindre dette sensitive området. 

 • Diffuse røde flekker (med uregelmessige kanter) som er forårsaker pruritus (alvorlig kløe),
   
 • Klare væskefylte blemmer som sprekker og siver (ofte på grunn av kløing),
   
 • Noen ganger er eksem ledsaget av vevshevelse (ødem), spesielt på øyelokkene.

Hva er forskjellen mellom kontakteksem og irritasjon?

Kontakteksem er en allergisk reaksjon, forårsaket av enkel kontakt med et allergen, mens irriterende dermatitt oppstår som et resultat av fysiske aggressorer (som friksjon) eller kjemiske aggressorer på huden, men uten medvirkningen av et allergen. Irriterende dermatitt oppstår kort tid etter kontakt og viser seg som hudforbrenninger (synlig eller følt).

 • Identifiser det aktuelle allergenet for å "eliminere" det: smykker (ofte nikkel) eller tilbehør som bæres nær eller på ansiktet, sminke, stoffer som bæres av hendene til ansiktet (som et husholdningsprodukt, parfyme eller neglelakk for eksempel).
   
 • Fjern sminken og vask huden med et veldig mildt renseprodukt. eller til og med en kobber-sinkbasert vask.
   
 • Påfør deretter de foreskrevne dermokortikoidene daglig, bare på lesjonene, og om nødvendig påfør en reparerende krem.
   
 • Hvis du bruker sminke, dekk kun de delene av ansiktet ditt som ikke er berørt og velg tilpassede sminkeprodukter som er tilgjengelig på apotek.
AD_WEBSITE_EXPERT-DOSSIER_DERMATO_M-AMBONATI_2021

Merknader fra eksperten

Kontakteksem forsvinner etter noen dagers behandling. Hudpleie er en verdifull medhjelper når det gjelder å berolige irritasjon og hjelpe huden til å bli bedreg.

Dr Marco Ambonati, hudlege

AD_WEBSITE_PICTO_BLOC-PUSH-ARTICLE_2021

Mer informasjon

 Ytterligere råd om kontakteksem
 

Tilbake til toppen