6 ting å vite om solmotstanden din

AD_SOLAR_SHADOWS_WOMAN-SHOULDERS-HAT_LARGE_2021
Innhold

6 ting å vite om solmotstanden din

Når det kommer til hudbeskyttelse, sol og sommer, er solmotstanden din (kapital eller solkapital) alltid litt av en gledesdreper. 
Men for å ta vare på huden vår og huden til de du er glad i, er det veldig viktig å forstå solmotstanden din og hvordan den fungerer. 
Dette er den beste måten å nyte solen i dag uten å skade huden din i morgen!

Hva er solkapital?

For hver hudtype er det en maksimal mengde stråling som den kan utsettes for i løpet av sin levetid uten å øke risikoen for å utvikle en lidelse. Det er som et reservoar som gis til oss ved fødselen, hvis nivå synker litt for hver eksponering. I dag er det rapportert at vi overstiger halvparten av vår solmotstandskapital før vi fyller 18 år. Dette er grunnen til at det er viktig å beskytte huden din når du blir utsatt for solen.

Hvilke skader snakker vi om?

Det kan være ganske enkelt kosmetisk, som rynker eller flekker, eller helserelatert, med mer alvorlige problemer som kreft.

Hva er min solmotstandskapital?

Det er umulig å gjette og er individuelt. Alle hudtyper trenger beskyttelse. Men det er for eksempel kjent at lyse hudtyper har lavere solmotstandskapital ved fødselen. De må derfor være enda mer på vakt!

Hvor raskt avtar solmotstandskapitalen?

Det er umulig å si fordi det avhenger av hver persons hud, hver av dem har forskjellig forsvarskapasitet. Ikke ta sjansen, beskytt deg selv
Det er også kjent at solmotstandskapitalen avtar mye raskere i løpet av barndommen, derav behovet for å beskytte spedbarn og barn enda mer. Derfor, ingen direkte eksponering for dem, og i tilfelle utilsiktet eksponering, beskytt dem med solkrem og tilbehør: hatt, briller, klær, osv.

Betyr en uutnyttet solkapital null risiko?

Nei. Risikoen øker kraftig når solmotstandskapitalen er fullstendig oppbrukt. Intakt kapital beskytter imidlertid ikke helt mot risiko.

Kan du øke solmotstandskapitalen din?

Den kan ikke økes eller forlenges, men den kan beskyttes for å vare livet ut! For å gjøre dette, sørg for at du utsettes for solen på en trygg måte (valg av tider, skygge osv.) og beskytt deg selv (klær, caps, solbeskyttelse, aftersun-krem).
 Solbrun hud – hvorfor ikke? Men hva hjelper det hvis den er rynkete eller til og med skadet?

AD_WEBSITE_PICTO_BLOC-PUSH-ARTICLE_2021

Mer informasjon

Ytterligere råd for solsensitiv hud
 

AD_WEBSITE_ PDP_OAT_BLOC_2021 577x577 bloc avoine

Rhealba havre® : unik.

Rhealba havre®, vår skatt dyrket gjennom økologisk landbruk, er den planteaktive ingrediensen med rebalanserende, beroligende og reparerende dermatologiske egenskaper, som finnes i alle våre produkter. 

RHEALBA HAVRE®

Tilbake til toppen