Personlig informasjon

Personlig informasjon

Vi samler inn personopplysningene dine for et bestemt formål (f.eks. for konkurranser, lojalitetsprogrammer, informasjon osv.). Som hovedregel beholder vi den ikke når dette målet er nådd. Med mindre du protesterer mot det, vil vi beholde det i tre år for direkte markedsføringsformål.
Noen ganger må vi arkivere det i lengre tid for å oppfylle våre juridiske forpliktelser (for eksempel
kosmetikk, kvalitetsavdeling, osv.). I alle tilfeller, når vi ikke lenger trenger din personlige informasjon, sørger vi for at den blir fullstendig ødelagt eller anonymisert. Finn ut mer om vår personvernerklæring.

Sikkerhet/testing

Sikkerhet/testing

Vi går ikke på akkord med sikkerheten til produktene våre og samarbeider med høyt kvalifiserte team av toksikologer for å nøye evaluere dem.

For hvert av våre produkter vurderer vi sikkerheten til råvarer samt sikkerheten til det ferdige produktet.
Først vurderer vi ingrediensene som brukes i produktene våre: konsentrasjonen av ingrediensen i produktet; kontakttiden avhengig av type produkt (avskylling eller leave-on); produktkategorien (ansikt, kropp, hår) og derfor eksponeringsområdet; målet, med spesielt fokus på den "sensitive" befolkningen, dvs. babyer, barn, gravide kvinner, de med hudsykdommer, osv.
Deretter evaluerer vi sikkerhetsnivået til det ferdige produktet; vi setter på plass foreløpige tester (in vitro) og kliniske toleransetester på frivillige (in vivo på sunn hud, deretter mårettet lhud). Når vi utvikler formlene våre, hvis vi finner noen problemer under disse testene, blir produktet uten tvil ikke markedsført, og vi starter fra utgangspunktet. Hos A-DERMA kommer sikkerhet først. Hvert av våre produkter er derfor markedsført med den absolutte garantien om at det er trygt under normale bruksforhold.

Hvis du mener at produktet ditt er defekt, kan du kontakte vår kvalitetsavdeling, som vil be deg sende produktet til dem om nødvendig for
testing. Hvis dette produktet er defekt, vil et nytt produkt bli sendt til deg. Kontakt vår kundeservice.

Ja, de fleste av produktene våre passer for barn, noen til og med fra fødselen, dvs. EXOMEGA CONTROL-serien eller DERMALIBOUR+ Purifying Repairing CICA-Cream.

For å evaluere sikkerheten til våre kosmetiske produkter uten bruk av
dyr, har vi laget et alternativt program:
– utvikling av substitusjonstester på cellekulturer i våre egne
hudkulturlaboratorium, opprettet for over 20 år siden;
– implementering av tilgjengelige metoder på markedet;
– aktiv deltakelse i testprogrammene implementert av
både franske og europeiske organisasjoner.
Vi støtter også utviklingen av alternative metoder for dyreforsøk, ved å delta økonomisk i forskningsprogrammer som gjennomføres i fellesskap av EU-kommisjonen og Cosmetics Europe, en europeisk organisasjon av kosmetikkfagfolk som vi er medlem av.

To indikatorer på emballasjen til dine kosmetiske produkter lar deg
avgjøre om de fortsatt er i orden å bruke. Først av alt kan du stole på utløpsdatoen. Frem til denne datoen garanterer vi effektiviteten og stabiliteten til produktene våre. Dette er obligatorisk i Europa for hygiene- og toalettartikler som har en utløpsdato på mindre enn 30 måneder. Du kan deretter referere til PAO (perioden etter åpning), symbolisert med en åpen krukke som inneholder et tall og bokstaven M, for "måned". Antallet tilsvarer antall måneder produktet kan brukes uten risiko etter åpning. Vakuumpakkede produkter (airless eller steril kosmetikk) nevner ikke PAO, da de kan brukes så lenge du vil, innenfor en anbefalt 3-årsgrense.

Hvert produkt inneholder et batchnummer i et spesifikt format som lar oss identifisere opprinnelsen. Dette lar oss gjenopprette produksjonsdatoen, råvarene osv. – disse elementene lar oss foreta tilbakekalling av batch om nødvendig.

Produkter som ikke er spesielt utviklet for gravide er ikke testet på
gravide kvinner. Bruk av produktene våre under graviditet og amming avhenger av deres formulering. Vi anbefaler derfor å kontakte oss for enhver forespørsel.

Nei, europeiske regler forbyr det.
Dyreforsøk har vært forbudt i EU siden 2004 for ferdige produkter og siden 2013 for ingredienser som brukes til å lage disse produktene.
Pionerer innen denne tilnærmingen, og siden 1995 har vi brukt innovative modeller av rekonstruert hud.
6000 rekonstruerte epidermis ble brukt av Pierre Fabres forsknings- og utviklingsteam i 2019 i laboratoriet for å sikre sikkerheten og effektiviteten til produktene våre, før det settes opp in vivo-tester på frivillige. Disse testene utføres deretter under dermatologisk kontroll og, om nødvendig, ved bruk av høytytende måleinstrumenter.
I tillegg er vi økonomisk involvert i de europeiske forskningsprogrammene for utvikling av alternative metoder for dyreforsøk, utført i fellesskap av EU-kommisjonen og kosmetikkindustrien.

Salg

Salg

A-DERMA-produkter selges på apoteket. Besøk siden "Alle våre salgssteder” for å finne stedene nærmest deg.

På grunn av mange forespørsler kan vi dessverre ikke sende deg prøver. Vi ber deg besøke et utsalgssted for å oppdage våre hudpleieprodukter.

Miljø/Økodesign

Miljø/Økodesign

Fra å velge økologisk landbruk for dyrking av vår Rhealba® Havre, til en økodesigntilnærming for produktene våre, er vi forpliktet til å ta grep og inngå gode partnerskap for å redusere vår innvirkning på naturen og det biologiske mangfoldet.

Vårt produktproduksjonsanlegg som ligger i Soual, i Tarn-regionen, gjenvinner 99 % av avfallet gjennom partnerskap med omkringliggende selskaper.
Den bruker også 80 % fornybar energi, inkludert rester fra vår Rhealba® Havre, kjent som marcs, som brukes til å mate en biomassekjele for å levere varmt vann og oppvarming.
A-DERMA har også inngått et 20-årig samarbeid med CLIMAT LOCAL, et lokalt selskap som har til hensikt å bekjempe global oppvarming ved å plante hekker.
Hekker absorberer klimagassutslipp, de er også tilfluktsrom for biologisk mangfold, bekjemper jorderosjon, drenerer regnvann og beskytter tilstøtende avlinger ved å fungere som vindfang.
Siden 2014 er mer enn 6 km med hekker plantet og brukt for å kompensere for tilsvarende 595 tur-retur-reiser fra Paris til New York med fly.

A-DERMA, et merke fra Pierre Fabre Group, har evaluert sin CSR-tilnærming i samsvar med ISO 26000-standarden og oppnådd fortreffelighetsnivået Ecocert 26000.

Ja, dette ligger våre hjerter nært og konkretiserer engasjement for mennesker og natur.
For naturen kan vi sitere to svært viktige partnerskap for oss:
Det ene er partnerskapet vi dannet for 20 år siden med det lokale franske selskapet, Climat Local, som har til hensikt å bekjempe global oppvarming ved å plante hekker.
Hekker absorberer klimagassutslipp, de er også tilfluktsrom for biologisk mangfold, bekjemper jorderosjon, drenerer regnvann og beskytter tilstøtende avlinger ved å fungere som vindfang.
Siden 2014 er mer enn 6 km med hekker plantet og brukt for å kompensere for tilsvarende 595 tur-retur-reiser fra Paris til New York med fly.
Det er også partnerskapet som vi signerte i 2015 med Ligue de Protection des Oiseaux (LPO) [Fuglebeskyttelsesligaen], som lar oss delta i å beskytte fugler og bidra til å opprettholde og utvikle natur og biologisk mangfold på Terre d'Avoine-området vårt i Puylaurens, Tarn. Dette er et ikonisk sted for A-DERMA, da det er her våre frø fra Rhealba® Havre produseres gjennom økologisk landbruk og agro-økologisk praksis.
For mennesker, kan vi sitere vårt historiske partnerskap med Eczema Foundation, en bedriftsstiftelse dedikert til forskning på atopisk dermatitt, som finansierer kliniske studier på denne mest alvorlige formen for eksem. Det virker
å fremme forskning og informasjon til pasienter, som ofte er i nød.
Vi er også stolte av samarbeidet med Phenix, en fransk start-up som utvikler innovative løsninger for å tilby et nytt liv for usolgte matvarer og ikke-matprodukter, til fordel for mennesker som lever i fattigdom. Vi sender derfor våre usolgte produkter som fortsatt er egnet til konsum videre til veldedige organisasjoner gjennom dem.

Den grønne påvirkningsindeksen er et verktøy for å måle den økososiale utformingen av kosmetiske og familiehelseprodukter.
Metoden, designet av Pierre Fabre og evaluert av AFNOR-sertifisering, er basert på rangeringen av 20 miljø- og samfunnskriterier.

I Frankrike regnes emballasje som resirkulerbar hvis den kan integreres i en resirkuleringskanal, dvs. hvis den kan samles inn, sorteres, resirkuleres for å bli mer emballasje eller et annet produkt i landet. Det er for tiden ingen gjenvinningsanlegg for tuber i Frankrike. Dette er imidlertid planlagt i 2022. Alle våre flasker og pappesker er resirkulerbare.

Formlene til alle våre hygieneprodukter er biologisk nedbrytbare i henhold til OECD 301B-standarden, bortsett fra de av de to barene i LES INDISPENSABLES-serien: Ultra-Rich Cleansing Bar og Dermatological Bar.

Vi begrenser strengt bruken av ny og ikke-resirkulerbar plast: alle flaskene våre er resirkulerbare og når det kommer til hygieneproduktene våre inneholder de opptil 100 % resirkulert plast.
Vi har fjernet de manipulasjonssikre plastfilmene fra produktene våre.
Vi har redusert plasthettene på tubene våre.
Vi jobber også med å integrere resirkulert plast i tubene våre. Vår nye Universal Cream er det første produktet som drar nytte av dette og vil snart bli fulgt opp av andre behandlinger.

Vi bruker miljøansvarlige filtre: i vår tilnærming til miljøansvar har vi evaluert filtrene våre i uavhengige laboratorier, som har vist at våre PROTECT-filtre ikke har noen innvirkning på representative organismer i det marine miljøet, spesielt koraller.

Fra frø fra Rhealba® Havre til produktet, er A-DERMA-produktene laget i Frankrike, lokalt og i en kort leverandørkjede bortsett fra outsourcede produkter, dvs. mindre enn 2 % av produktutvalget (DERMALIBOUR+ Repair Stick, LES INDISPENSABLES Lip Stick, EXOMEGA CONTROL Emollient Spray).

Formler/ingredienser

Formler/ingredienser

Sammensetning, ingredienser, vi er helt transparente med deg

Hvis en ingrediens er inkorporert i produktformelen i nanometrisk form, angis navnet [nano] etter navnet i ingredienslisten på pakken. Nanopartikler er mye brukt i mat- og kosmetikkindustrien. De har for eksempel blitt brukt i solprodukter i snart 20 år. Faktisk sørger den nanometriske formen til en ingrediens for at den fotobeskyttende aktive ingrediensen sprer seg godt og at det ferdige produktet er mer effektivt. Sikkerheten til nanopartikler er bekreftet av europeiske og internasjonale helsemyndigheter, som har etablert strenge testprogrammer som kreves før de tillates bruk. Studier har vist at partiklene som er inkludert i en formel, har større sannsynlighet for å danne grupper med en størrelse på 100 nm, som ikke passerer hudbarrieren. Vi har også testet produktene våre for å vise at nanopartikler ikke trenger gjennom huden. Hvis en ingrediens er inkorporert i produktformelen i nanometrisk form, angis navnet [nano] etter navnet i ingredienslisten på pakken. Nanopartikler er mye brukt i mat- og kosmetikkindustrien. De har for eksempel blitt brukt i solprodukter i snart 20 år. Faktisk sørger den nanometriske formen til en ingrediens for at den fotobeskyttende aktive ingrediensen sprer seg godt og at det ferdige produktet er mer effektivt. Sikkerheten til nanopartikler er bekreftet av europeiske og internasjonale helsemyndigheter, som har etablert strenge testprogrammer som kreves før de tillates bruk. Studier har vist at partiklene som er inkludert i en formel, har større sannsynlighet for å danne grupper med en størrelse på 100 nm, som ikke passerer hudbarrieren. Vi har også testet produktene våre for å vise at nanopartikler ikke trenger gjennom huden.

I kosmetiske produkter har silikoner (CYCLOPENTASILOXANE, DIMETHICONE, CYCLOMETHICONE, osv.) utmerkede sensoriske egenskaper: de forbedrer følelsen (glir på, jevn følelse) og finishen (pulveraktig, tørrere, mattende). Dette bidrar spesielt til å sikre at folk vil fortsette å bruke et produkt på lang sikt.
Silikoner anses å være trygge ingredienser av internasjonale reguleringsmyndigheter, inkludert Scientific Committee on Consumer Safety (SCCS). De er kjemisk inerte materialer, tolereres godt av huden, ikke-komedogene, irritasjonsdempende og ikke-allergene.

Parabener er naturlig forekommende konserveringsmidler som også finnes i frukt og grønnsaker (jordbær, gulrøtter, løk). Det finnes ulike typer parabener, og de har vært brukt i kosmetiske produkter i lang tid for å hindre utvikling av dårlige bakterier og sopp. Bare fire brukes i kosmetikk: METYLPARABEN, ETHYLPARABEN, PROPYLPYLPARABEN og BUTYLPARABEN. I en formel brukes hver form for paraben i en optimal konsentrasjon, for å sikre god beskyttelse mot mikrober, samtidig som den selvfølgelig er trygg for forbrukeren.
Vi har omfattende toksikologiske data, som er oppdatert sammen med vitenskapelige fremskritt innen kjemiske vurderinger.
Vår kunnskap om disse stoffene gjør at vi kan bruke dem trygt. Men som svar på forbrukernes bekymringer, fjerner vi dem etter hvert som vi omformulerer dem.

Vi jobber kontinuerlig med naturligheten til produktene våre.
A-DERMA-produkter inneholder i gjennomsnitt 87 % ingredienser av naturlig opprinnelse og opptil 100 % for vår DERMALIBOUR+ CICA-cream, for eksempel.
Alle produktene våre er formulert med Rhealba® Havre, dyrket organisk med en kort forsyningskjede, sørvest i Frankrike.

Våre produkter er økologiske. De er formulert med gjennomsnittlig 87 % ingredienser av naturlig opprinnelse og opptil 100 % for vår DERMALIBOUR+ Purifying Repairing CICA-Cream. Alle våre aktive ingredienser er etisk og bærekraftig hentet og inneholder alle våre dyrebare plantebaserte aktive ingredienser, Rhealba® Havre, dyrket gjennom økologisk landbruk, med en kort forsyningskjede sørvest i Frankrike.

Nei, vi bruker ingen påviste hormonforstyrrende stoffer i formlene våre.
100 % av ingrediensene vi bruker i formlene våre er nøye analysert for å garantere helt trygge og effektive produkter.
Til slutt, vi følger alltid med og er klare til å ta hensyn til eventuelle endringer i vitenskapelig kunnskap og til europeiske kosmetikkforskrifter.

Bekymringer over kontroversielle ingredienser er kjernen i våre bekymringer.
Vi utvikler kontinuerlig formlene våre for å utelukke ingrediensene som angår deg.
Du kan føle at formlene våre ikke endres raskt nok, men vær oppmerksom på at det å endre en ingrediens eller modifisere en formel kan ta tid fordi vi må sørge for at den nye formelen er like effektiv og trygg som den forrige, og det krever mange studier.

I formlene våre er det behov for alle ingrediensene vi har valgt. Et dermokosmetisk produkt må dekke behovene til huden din. I denne forbindelse inneholder den én eller flere aktive ingredienser og hjelpestoffer som er nøye utvalgt for deres effektivitet eller rolle i behandling av et symptom.
Kombinasjonen av disse ingrediensene garanterer:
– En behagelig tekstur slik at forbrukeren ønsker å bruke den eller holder seg til sitt hudpleieprogram.
– En stabil formel som garanterer effektivitet over tid.
– Riktig konservering fra produksjonsøyeblikket til utløpsdatoen og gjennom hele bruksperioden.
– Alt dette ved å sikre riktig toleranse av produktet ved behandling av spesifikke hudsykdommer.
Våre formler har den perfekte balansen av nøye utvalgte ingredienser, og hver enkelt har en viktig rolle.

Propylenglykol er en ingrediens som brukes som fuktighetsbevarende middel. Den har mykgjørende egenskaper som gir produktet en fuktighetsgivende virkning. Det kan også brukes som et løsemiddel eller som et viskositetskontrollmiddel (gir formler optimal tekstur og hold).

Mineraloljer er råvarer som kun består av
karbon- og hydrogenmolekyler. De brukes i kosmetikk-, farmasøytisk og næringsmiddelindustrien (som belegg og hermetiske emballasjemidler). Deres hovedkvalitet er å holde seg på overflaten av huden, og skape en beskyttende film uten å trenge inn i hudlagene. De er fuktighetsgivende og gjør tørr hud myk samtidig som de beskytter den mot miljøirritasjon. Perfekt stabile, de er effektive over tid.
Alle våre formler som inneholder mineraloljer, oppfyller de strenge standardene for kosmetiske forskrifter og sikrer et høyt renhetsnivå i samsvar med farmasøytiske standarder. Vi krever fra våre leverandører råvarer produsert i henhold til standardene i den europeiske farmakopéen. Til slutt kontrollerer vi kvaliteten internt.
Den risikofrie naturen til disse oljene er bekreftet av German Federal Institute for Risk Assessment (BfR). De er helt trygge for forbrukernes helse og er også kjent for sin utmerkede toleranse og sine beskyttende og fuktighetsgivende egenskaper. Mineraloljer er råvarer som kun består av
karbon- og hydrogenmolekyler. De brukes i kosmetikk-, farmasøytisk og næringsmiddelindustrien (som belegg og hermetiske emballasjemidler). Deres hovedkvalitet er å holde seg på overflaten av huden, og skape en beskyttende film uten å trenge inn i hudlagene. De er fuktighetsgivende og gjør tørr hud myk samtidig som de beskytter den mot miljøirritasjon. Perfekt stabile, de er effektive over tid.
Alle våre formler som inneholder mineraloljer, oppfyller de strenge standardene for kosmetiske forskrifter og sikrer et høyt renhetsnivå i samsvar med farmasøytiske standarder. Vi krever fra våre leverandører råvarer produsert i henhold til standardene i den europeiske farmakopéen. Til slutt kontrollerer vi kvaliteten internt.
Den risikofrie naturen til disse oljene er bekreftet av German Federal Institute for Risk Assessment (BfR). De er helt trygge for forbrukernes helse og er også kjent for sin utmerkede toleranse og sine beskyttende og fuktighetsgivende egenskaper.

Du vil at produktene dine skal være effektive og trygge så lenge du bruker dem. Dette er grunnen til at vi vanligvis trenger å tilsette konserveringsmidler til formler, for å forhindre forurensning av produktene og dermed deres forringelse. Det er takket være disse konserveringsmidlene at vi kan garantere holdbarheten og utløpsdatoen til produktene våre.

For de med overfølsom eller intolerant hud som ønsker å være helt fri for konserveringsmidler, er Sterile Cosmetics oppfunnet av Pierre Fabre Group, som vi tilhører, et unikt alternativ og en verdensnyhet. Dette er formler der produksjonsprosessen eliminerer behovet for konserveringsmidler takket være et eksklusivt og perfekt hermetisk lukkesystem.

Våre produkter inneholder ikke animalske ingredienser. Med unntak av følgende produkter: Dermalibour+ CICA Repair Stick, LES UNDISPENSABLES Lip Stick, PRIMALBA Cleansing Lotion og Cocoon Cream, Phys-AC Hydra og DERMALIBOUR+ Barrier, som inneholder bivoks for sine nærende og mykgjørende egenskaper.
Ingen av produktene våre er testet på dyr.