AD_SHOWER_WOMAN-UNDER-WATER_LARGE_2021
Innhold

Veldig tørr hud: å lindre kløe etter dusj

Du eller et medlem av familien din lider av ekstrem tørr hud: dette resulterer i krokodillehud som sprekker, flasser, føles stram og klør. Og til tross for at dusjen ofte gir et pusterom, er huden enda verre etterpå, når den først har tørket. Her er noen tips om hvordan du kan hydrere huden din hver dag og gjøre den mer komfortabel. 

Å gjenkjenne xerosis
eller ekstrem tørr hud

Hva er xerosis? Det er en tilstand forårsaket av en svekket hudbarriere. Det finnes to hovedsymptomer. Først og fremst merker du mye tørrhet, som viser seg ved skjell (hud som sprekker og flasser), ruhet (hard, tykk hud som henger seg opp i ting). For det andre føler du betydelig ubehag, som er preget av kløe, stramhet og prikking. Hvis du har gjenkjent disse symptomene, lider du sannsynligvis av xerose.

AD_DERMATOLOGICAL-EXPERTISE_SKIN-CONSULTATION-ARMS-HANDS_LARGE_2021 outputWidth=577&outputHeight=577
AD_ATOPIC-DERMATITIS_WOMAN-ARM_LARGE_2021

Hvorfor klør huden
etter dusjing?

Hvis huden din føles stram og klør etter dusjen, er det fordi i dusjen konsentreres flere irriterende faktorer. For det første temperaturen på vannet, enten det er for kaldt eller for varmt. Spesielt når vannet fordamper i rommet, absorberer det noe av fuktigheten fra huden din, noe som øker stramhet og kløe. For det andre, gnidningen forårsaket av vask og tørking, spesielt hvis den er energisk! Til slutt, valget av uegnede produkter hvis bruk angriper huden din og forsterker dens reaktivitet og dermed ubehaget.

Tørr hud: 
å velge riktig vaskeprodukt

For å gjøre dusjing til en virkelig beroligende opplevelse for huden din, er det viktig å velge et vaskeprodukt som passer for din veldig tørre hud. Velg en såpefri, lipid-påfyllende og reparerende gel eller olje. For å minimere risikoen for hudirritasjon, sørg for at dette produktet er såpefritt, fritt for sulfaterte overflateaktive stoffer, med en fysiologisk pH (rundt 5,5) nær hudens.

ad_xerose-hands_large_2021
AD_NUTRITION_WOMAN-APPLYING-CREAM-ARMS_LARGE_2021

Tørr hud:
gode vaner før og etter dusjing

Når du dusjer, bruk lunkent vann og begrense dusjen til fem minutter. Når du er ferdig, klapp tørr, ikke gni. Påfør til slutt en nærende krem for tørr hud to ganger om dagen, eller minst én gang etter en dusj.

AD_WEBSITE_EXPERT-DOSSIER_DERMATO_M-AMBONATI_2021

Møt eksperten vår

Etter dusjing, for å redusere tørrhet og hjelpe huden på lang sikt, er det ideelt å påføre en daglig fuktighetskrem over hele kroppen for å gjenopprette den hydrolipidiske filmen. Det finnes ingen kontraindikasjon for å velge etprodukt med parfyme, tvert imot kan den til og med få deg til å ville bruke den hver dag.

Dr Marco Ambonati, hudlege

Tørr hud:
å velge og bruke en behandling

Velg en nærende krem for tørr hud og påfør den to ganger om dagen, eller minst én gang etter dusjing. For å maksimere fordelene, varm produktet i hendene før du påfører det med brede, lette strøk. 

AD_NUTRITION_WOMAN-APPLYING-CREAM-LEGS_SQUARE_2021 577x577
Tilbake til toppen