Sa du sart?

Sart hud er en realitet, og A-Derma har gitt den en definisjon: det er sårbar hud med svekket barriere. Hvis ubalansert er hudbarrieren mer gjennomtrengelig, lettere sensitiv, irritert og fører til dyptgående ubehag, både fysisk og psykisk.

Avhengig av kilden til sartheten, er det 4 typer sart hud(1) : legemsbygd sart hud, knyttet til alder (barn eller, på den andre enden av skalaen, seniorer) eller til plasseringen (øyelokk, nakke, bryst eller panne), miljøsart hud, normal hud svekket av spesielle omstendigheter som følelsesmessig eller miljømessig stress (klima, forurensning), iatrogen sart hud, svekket av farmakologiske eller kirurgiske behandlinger, og patologisk sart hud (atopisk dermatitt, rosacea, akne, reaktiv hud), hvor huden viser mindre motstand mot aggresjon. 

Denne svært detaljerte kunnskapen om hudsarthet gjør at A-DERMA kan tilby målrettede løsninger gjennom hygiene- og pleieprodukter tilpasset hver hudtypes spesielle behov.

(1) Stalder JF et al (2014) Skjørheten av epidermis og dens konsekvenser i dermatologi. JEADV 28, (Suppl.4), (1-18). 

AD_DERMATOLOGICAL-EXPERTISE_SKIN-CONSULTATION-ARMS-HANDS_LARGE_2021

Har jeg sart hud?

Huden din er sart hvis disse tegnene er kjent for deg: tørrhet, rødhet, flassing, som du kan se; tetthet, prikking, kløe, som du kan føle. Disse utslagene kan utløses av midlertidige ytre faktorer, som varme, kulde, forurensning, vind, eller medisinske behandlinger eller prosedyrer... men også av hudsykdommer eller indre faktorer, som stress.

Didier Coustou - Hudlege

Våre eksperter svarer på spørsmålene dine

Babyens hud er umoden. Tynnere og mer dehydrert, med en ufullstendig hydrolipidfilm og en nøytral PH i stedet for å være sur, er den mer sårbar og mer permeabel for ytre aggressorer.

De to henger uløselig sammen. Atopisk dermatitt, ofte kjent som eksem, er en tilstand knyttet til genetiske faktorer, preget av en sart hudbarriere og immunsvikt. Denne "kroniske og kløende inflammatoriske dermatosen", i henhold til den medisinske definisjonen, gjenkjennes under oppblussing ved sine røde flekker med uregelmessige former, med små sivende vesikler som utvikler seg til skorper, samt ekstrem tørrhet i huden, ledsaget av kløe. Kronisk, atopisk dermatitt oppstår hovedsakelig i barndommen, og løser seg i de fleste tilfeller etter 3 år eller noen ganger etter ungdomsårene.

Kviser er en kilde til dobbel sarthet. En kronisk inflammatorisk sykdom i hårsekken, kombinerer hyperseboré (fet hud), hyperkeratinisering (mikrocyster), bakteriell spredning og betennelse (røde og noen ganger purulente kviser), som er årsakene til urenheter og en svekket hudbarriere. I tillegg kommer den irriterende og svekkede effekten av dermatologiske behandlinger. På den andre siden viser urenheter tegn på sarthet: ekstrem tørrhet, dehydrering, flassing, brennende og prikkende følelser.

Alltid klare til å lytte

For bedre å forstå sart hud og utvikle de best egnede dermatologiske produktene, lytter vi aktivt til behovene til pasientene og forbrukerne. Dette kalles “Pasienten i fokus” og det er et essensielt konsept som rettleder alle tilnærmingene våre.

Toleranse og effektivitet er kjernen i utviklingen av produktene våre, men de gir bare mening hvis vi tilbyr funksjonalitet og brukervennlighet som inviterer til konsekvent bruk på daglig basis. Nøkkelen til effektivitet ligger ikke bare i ytelsen til formlene, men også i deres regelmessige bruk. 

Tilbake til toppen