AD_PAINFUL-SKIN_WOMAN-SCRATCHING-NECK_LARGE_2021
Innhold

Kløe: ikke-patologiske årsaker

Det klør! Kløe kan ha sammenheng med tilstander som f.eks atopisk dermatitt, kontakteksem, xerose eller ekstrem tørr hud. Hvis du er i tvil, ikke nøl med å rådføre deg med legen din. Når disse årsakene er utelukket, er det også andre faktorer som kan utløse kløe, som solbrenthet, insektbitt, graviditet eller vannkopper. En oversikt og råd om hvordan du kan hjelpe på situasjonen. 

Kløe: det viktigste i et nøtteskall 

  • Symptomer: kløe forårsaker en ubehagelig, og noen ganger til og med smertefull, følelse som er vanskelig å definere, men med én ting til felles: en uimotståelig trang til å klø for å lindre den. 
     
  • Årsaker: enhver irritasjon av huden kalles "pruitus". Denne kløen kan være forårsaket av rødhet, kviser, flekker, litt tørr hud... eller ingenting i det hele tatt! Vennligst merk: hvis du føler kløe, ikke nøl med å rådføre deg med legen din, som vil avgjøre om du trenger ytterligere undersøkelser, om nødvendig. 
     
  • Hvem blir rammet: alle, inkludert babyer og barn.
     
  • Berørte områder: hele kroppen kan bli påvirket.

Ulike årsaker til kløe

AD_SCARS_LEGS-HAND-COVERING_LARGE_2021

Solbrenthet og kløe

Vær forsiktig med ubehag, kløe... og svie. Heldigvis har vi noen tips som kan hjelpe deg. 

Lindring av kløende solbrenthet
AD_SCARS_STRETCH-MARKS-PREGNANCY_LARGE_2021 450x450

Graviditet og kløe

Ah, de kløende flekkene på magen som plager deg selv om natten! Årsak: huden på magen og lårene strekker seg (og noen ganger sprekker den) for å gi plass til babyen. Vi er her for deg for å berolige huden din og forebygge strekkmerker!

Graviditet: lindre kløende hud
AD_CHICKEN-POX_FINGERS_LARGE_2021

Vannkopper

For å hjelpe deg med å lette kløen til den lille og unngå sekundære infeksjoner eller arr så mye som mulig, har vi satt sammen en liten guide som du kan bruke... uten begrensninger.

Lindring av kløe ved vannkopper

Hvordan lindrer du et arr som klør? 

Hud som heles "settes i arbeid": den trekker, mykner, deformerer og bygger seg opp igjen. Og dette kan utløse kløe: for å berolige det, ikke nøl med å bruke et reparerende produkt, ideelt sett et som inneholder beroligende aktive ingredienser. 

Kløe etter en behandling

Under eller etter en behandling kan huden bli mer følsom, mer reaktiv og kløende. For å berolige den, kan du bruke et fuktighetsgivende, mykgjørende produkt på huden din. 

Insektsbitt og kløe

Mygg, lopper, veps, flått... de har slått til igjen! For å unngå sekundær infeksjon (og ytterligere kløe) er det viktig å ikke klø. Lindre bittet med en lindrende spray og påfør en lindrende krem.

Tilbake til toppen