AD_MODELS_WOMAN-CREAM-EYE-CONTOUR_2021
Innhold

Hvordan ta vare på tørr hud?

Føler du at huden i ansiktet er tørr? Føles det stramt? Flasser det noen ganger av? Er det merket med små striper eller flekker? Og føles det ubehagelig? Pass på, vi er raske til å si at vi har tørr hud, men i virkeligheten er det mange typer tørrhet, hver med sine egne årsaker, symptomer, lokaliserte områder... og kosmetiske reaksjoner. Er huden din veldig tørr, tørr eller bare dehydrert? Ved å bruke de riktige ordene for å beskrive tørrheten i huden din kan du vite hvilken behandling – en fuktighetsgivende eller næringsgivende krem – og hvilken rutine du bør ta i bruk. Trenger du de riktige rådene? Våre eksperter vil veilede deg.

Ansikt: hva er tørr hud?

Bortsett fra spesifikke tilstander (atopi, eksem, osv.), er tørr hud hud som mangler vann og/eller lipider: i begge tilfeller er huden svekket; det vil være vanskeligere å sikre sin beskyttende rolle og den vil være mer følsom for ytre aggresjoner. Når huden i ansiktet mangler vann, snakker vi derfor om dehydrert hud. Men hvis den mangler fett (dvs. lipider), er den tørr eller veldig tørr hud... men ingen fare! Når vi har identifisert årsaken til denne tørrheten, ved å bruke de riktige pleieproduktene (og innføre de riktige vanene), kan vi hjelpe huden vår å kjempe mot denne tørrheten og gjenvinne balansen. Løsningen? Gi næring eller fukt til tørr hud i henhold til dens behov, og bruk en spesifikk rutine.

Hva om du har
tørr hud?

Huden din er stram, klør og skaller noen ganger av (kjent som "flassing"): disse er alle tegn på tørrhet. Dette kan skyldes hudens natur, og kan forverres av eksterne miljøfaktorer. For å lindre disse ubehagelige symptomene, er det viktig å forstå mekanismene som forårsaker denne tørrheten og å bruke en ansiktskrem tilpasset tørr eller veldig tørr hud. Vi forteller deg alt om det her.

Tørr hud? Bruk næringsgivende kremer og behandlinger

 

AD_MODELS_WOMAN-LOOK-LEFT_2021 696x696

Hva om huden din
bare er dehydrert?

Dehydrert hud er hud som mangler vann: den er matt, grov, sminken sitter dårlig og den fremhever til og med de små rynkene som er tegn på denne dehydreringen. I motsetning til tørr eller veldig tørr hud, som er en permanent tilstand, er denne dehydreringen midlertidig og påvirker alle hudtyper. Det kan skyldes bruk av uegnet kosmetikk, en tilstand av tretthet, overdreven soleksponering, vintersesongen... For å forstå hvorfor huden din er dehydrert og hvilke pleieprodukter du bør velge for å gi næring til den tørre huden din, følg rådene våre.

Dehydrert hud? Bruk fuktighetsgivende kremer og behandlinger

AD_MODELS_WOMAN-CREAM-FOREHEAD_2021 696x696

AD_WEBSITE_PICTO_BLOC-PUSH-ARTICLE_2021

Finn ut mer

Hvordan ta vare på ansiktet ditt?

 

Tilbake til toppen