AD_SOLAR_BABY-SUNHAT-BEACH_LARGE_2021

Atopisk dermatitt og solen: hvordan du beskytter deg selv

Solen, havet, ferier... ikke bare er det bra for humøret, men også for atopisk dermatitt som ofte blir bedre om sommeren. Selv om UV-lys (i små doser!) har en antiinflammatorisk effekt som reduserer symptomene på eksem, er huden fortsatt tørr og hudbarrieren fortsatt sart. Så svette eller bading i sjøen kan fort utløse reaksjoner og kløe. Du må derfor være på vakt og fortsette å ta vare på huden din. Her er en praktisk plan å ta vare på, slik at du kjenner til de riktige vanene å ta i bruk og derfor kan nyte solen og sommeren uten å klø!

 • Som med alle hudtyper, følg den gylne regelen: unngå soleksponering mellom kl. 12:00 og 16:00, når UV-strålene er mest intense. 
   
 • Velg en parfymefri solkrem med høy SPF 50+ beskyttelse som er tilpasset atopisk hud. 
   
 • Påfør solkremen minst 15 minutter før eksponering, uten å gni og uten å massere for mye. Påfør deretter på nytt lag annenhver time. 
   
 • Klær forblir den beste beskyttelsen, spesielt for de yngste: velg løstsittende, luftige klær for å unngå irriterende virkning av svette og velg anti-UV T-skjorter for de yngste. Og selvfølgelig er en caps eller bredbremmet hatt et must! 
   
 • Berolige huden etter soleksponering ved å påføre en reparerende mykgjørende krem. 

Bør du endre hudpleierutinen for atopisk hud om sommeren?

Ikke i det hele tatt! Du kan bli fristet til å glemme daglig pleie siden symptomene reduseres av solen, men hudtilstanden er der fortsatt. Så det er ingen ferie for hudpleierutinen din: å følge behandlingene for eksem (mykgjørende kremerr og dermokortikoider) er fortsatt nødvendig hver dag for å sikre at huden din får en flott sommer uten kløe.

 • Før du svømmer, påfør en barrierekrem for å beskytte mot salt eller klor før du påfører solkrem. 
   
 • Det samme gjelder før en utendørs idrettsøkt, for å redusere effekten av gniing på svett hud.
   
 • Etter svømming eller sportsaktiviteter, skyll av irritasjonsmidlene så raskt som mulig med rent vann. Og påfør solkrem på nytt hvis du blir utsatt for sol igjen.
   
 • Vær oppmerksom på håndkle fullt av sand når du tørker deg på stranden! Sandkorn kan "strippe" huden (og utløse et utbrudd), så husk å ta med et rent håndkle for å tørke deg. 
AD_WEBSITE_EXPERT-DOSSIER_DERMATO_M-AMBONATI_2021

Merknader fra eksperten

Soleksponering i de varmeste timene anbefales ikke. Den beste beskyttelsen er fortsatt å bruke klær, om mulig laget av bomull, og en hatt. Solkrem bør ha tilstrekkelig beskyttelsesfaktor (helst SPF 50+). På slutten av dagens soleksponering, husk å vaske deg godt med et tilpasset vaskeprodukt for å fjerne alle rester av solkrem og deretter fukte huden med en mykgjørende krem.

Dr Marco Ambonati, hudlege

BESKYTTELSE MOT SOLEN

BESKYTTELSE MOT SOLEN

PROTECT AD SPF 50+ Cream

Denne solkremen med meget høy beskyttelse, PROTECT AD SPF 50+ Cream, er det første solproduktet spesielt formulert og testet for å møte behovene til hud med tendens til atopi og med en virkelig behagelig konsistens.

PROTECT AD SPF 50+ Sun Cream
BESKYTTELSE MOT SOLEN
Tilbake til toppen