AD_ATOPIC-DERMATITIS_SOLAR-SPORT_LARGE_2021

Atopisk eksem og sport

Du eller barna dine har atopisk hud: tørr hud, røde flekker og kløe er en daglig realitet. Denne situasjonen kan hindre deg i å delta i sportsaktiviteter, da eksponering for sol eller kulde, eller svette kan forverre symptomene. Men ved å innføre de riktige vanene kan du dra nytte av alle fordelene og gjøre dem til en viktig alliert i å få deg til å føle deg bedre og tenke på noe annet enn kløe! Her er noen forholdsregler du bør ta slik at du kan delta uten bekymringer.

 • Reduser svettens irriterende effekter: tørk regelmessig med et håndkle (og ikke med t-skjorten hvis du svetter), alltid uten å gni.
   
 • Drikk rikelig med vann regelmessig.
   
 • Velg klærne dine med omhu: bruk bomullsklær, løse nok til å la svetten slippe ut og, hvis mulig, med ytre sømmer for å unngå gnagsår. Vask dem godt uten tøymykner etter hver økt.
   
 • Vask umiddelbart etter økten: skyll deg selv med ferskvann for å unngå langvarig kontakt med irriterende midler som klor eller svette, og velg et såpefritt, fysiologisk pH-vaskeprodukt (ikke det i garderoben!). Klapp huden tørr og påfør om mulig et mykgjørende hudpleieprodukt så snart du går ut av dusjen for å berolige hud som kan ha blitt svekket.
   
 • Beskytt deg mot solen så vel som mot "ekstreme" temperaturer: atopisk hud må beskyttes enda mer – påfør en tilpasst, parfymefri solkrem annenhver time og bruk en caps. Du bør også unngå intense aktiviteter i utendørstemperaturer under -5°C eller over +30°C (spesielt ved kulmineringspunkt for høyallergenisk forurensning) fordi disse temperaturforskjellene gjør huden svært sart.
AD_WEBSITE_EXPERT-DOSSIER_DERMATO_M-AMBONATI_2021

Merknader fra eksperten

Fysisk trening og sport er allierte når hudsykdommer behandles takket være deres positive effekter på humør og velvære, som bidrar til å motvirke en av de forverrende faktorene ved utbrudd av atopisk dermatitt: stress.

Dr Marco Ambonati, hudlege

 • Før du går i vannet, påfør en isolerende og beskyttende krem på alle områder som er påvirket av eksem, som vil skape en beskyttende film, en barriere mot irriterende stoffer som klor eller salt.
   
 • Når du kommer opp av vannet, skyll raskt av med rent vann (i et godt minutt) og tørk deg deretter forsiktig ved å klappe med et rent håndkle. Tips: Velg et mikrofiberhåndkle som er mykere for sensitiv hud (og så raskt til å tørke!).

Er det en dårlig ide å bruke en deodorant hvis du har eksem?

Svette og deodorant kan forårsake irritasjon, spesielt antiperspirantdeodoranter som inneholder aluminiumssalter som ikke anbefales for sensitiv hud. Så det er best å unngå å bruke dem, i hvert fall før en treningsøkt. Og hvis det virker utenkelig å gå uten deodorant, velg en alkoholfri og parfymefrideodorant og påfør den etter trening og dusjing.

DERMALIBOUR+ BARRIERE

Beskyttende krem

Denne beskyttende kremen gir langvarig beskyttelse for hud som blir skadet av klor og salt, samt irritasjon forårsaket av svette. Dens "ekstra hud"-effekt type tekstur etterlater en myk, beskyttende film.

DERMALIBOUR+ barrierekrem

DERMALIBOUR+ BARRIERE
Tilbake til toppen