AD_IRRITATIONS_WOMAN-EAR_LARGE_2021
Innhold

Områder på kroppen berørt av kontakteksem

Rød, svett, brennende eller kløende hud: det er en oppblussing! Områdene som rammes av allergisk kontakteksem er de som har vært i direkte kontakt med allergenet. Men den gode nyheten er at plasseringen av lesjonene er en verdifull ledetråd for å identifisere den skyldige og bruke riktig behandling. Våre eksperter har listet opp alle områdene som er mest berørt av kontakteksem her for å hjelpe deg å finne ut av det.

Kontakteksem:
alle berørte områder

  • Ansiktet: øreflipper, øyelokk, lepper.
     
  • Visse deler av kroppen: armhuler, nakke, bryst, ben og føtter.
     
  • Hendene er den første forsvarslinjen når vi håndterer allergifremkallende stoffer. 
     
  • Hodebunnen (ved den spesifikke tilstedeværelsen av små væskefylte blemmer).
AD_ATOPIE_WOMAN-SCRATCHING-NECK_LARGE_2021 492x492

Jeg endte opp med veldig kløende røde flekker i begge armhulene mine. På dette tidspunktet skjønte jeg raskt at det sannsynligvis var deodoranten min. Så jeg byttet deodorant mens jeg brukte en kobber-sinkkrem.

Clara, 26 år gammel.
AD_ACNE_WORRIED-WOMAN-LOOKING-IN-MIRROR_LARGE_2021 492x492

Årsaker til kontakteksem
i ansiktet og hodebunnen

Hvis det berørte området er hodebunnen, bør du vurdere hårfarger (svært vanlig), sjampo og andre hårprodukter. I ansiktet er årsaken ofte kosmetikk (konserveringsmidler, dufter) og toalettsaker eller lokale medisiner og luftbårne allergener (som sprayet parfyme). Hvis det er mer lokalisert på øyelokkene, sjekk øyedråper og spesielt kosmetikk eller neglelakk (vi har ofte en tendens til å gni øynene...). På leppene, mens kosmetikk igjen kan være involvert, kan noen tannkremer eller medisiner forårsake reaksjoner. Til slutt, for ørene, tenk på øredobber eller hårprodukter.

Alt om kontakteksem i ansiktet 

Årsaker til allergisk kontakteksem
på kroppen

I armhulene kan det være deodorant eller klær, og på brystet kan det være undertøy. På halsen, sjekk kosmetikk, hårprodukter, smykker og til og med neglelakk (ved å føre hånden over halsen, vil lakken være i kontakt med huden på halsen). På bena kan dette være forårsaket av lokale medisiner, bandasjer eller klær. Til slutt, på føttene, vurder produkter som brukes til å garve skinn eller farge sko.

AD_IRRITATIONS_WOMAN-NECK_LARGE_2021 492x492
AD_IRRITATIONS_RED-HANDS_LARGE_2021 492x492

Allergisk kontakteksem
på hendene

Eksem kan komme på håndflatene, fingertuppene, håndbaken eller i hele hånden. På dette spesielt sensitive, og også mer synlige området av kroppen, forårsaker det mye ubehag og til og med smerte. I tillegg er hendene et vanskelig område å beskytte: vi berører så mange ting hjemme, på jobb og i fritiden. Tenk også på barnas hudpleieprodukter, klær eller parfymer. 

Eksem på hendene 

Tilbake til toppen