AD_06-19 _XERACONFORT_VISUEL de Communication - G-Getty images
Innhold

Kløe hos eldre: å pleie veldig tørr hud

Huden din er lik en krokodille sin: den sprekker, flasser (løsner i flak), føles stram og klør. Du lider sannsynligvis av xerose, eller ekstrem tørr hud. Denne dermatitten (ikke alvorlig, men ubehagelig) rammer ofte eldre mennesker. Her er noen tips for å hjelpe deg å føle deg mer komfortabel i hverdagen og opprettholde huden din sin helse.

Å gjenkjenne
kløe hos eldre eller ekstrem tørrhet

Hva er xerosis? Det er en tilstand forårsaket av en svekket hudbarriere. Det finnes to hovedsymptomer. Først og fremst merker du mye tørrhet, som viser seg ved skjell (hud som sprekker og flasser), ruhet (hard, tykk hud som henger seg opp i ting). For det andre føler du betydelig ubehag, som er preget av kløe, stramhet og prikking. 

AD_ATOPIE_WOMAN-SCRATCHING-WRIST_LARGE_2021 577x577
AD_LIFE-MOMENTS_WOMEN-FRIENDS-WALKING-ON-BEACH_LARGE_2021 577x577

Årsakene til denne tørre
huden hos eldre 

Det finnes to typer xerose. Den første, fysiologisk, påvirker spesielt eldre: 75% av personer over 75 år og 50% av personer over 65 år lider av tørr hud. Grunnen? Tynnere, veldig sart hud, mangler essensielle fettsyrer og ceramider, og en svekket hydrolipidfilm. Patologisk xerose er forårsaket av patologi (diabetes, nyresvikt, hypotyreose, osv.), eller medisinsk behandling.

AD_WEBSITE_EXPERT-DOSSIER_DERMATO_M-AMBONATI_2021

Merknader fra eksperten

Enten det er fysiologisk eller patologisk, er løsningen på xerosis å hydrere huden daglig for å gi næring, berolige og styrke den.

Dr Marco Ambonati, hudlege

Kløe hos eldre: de riktige vanene
for dusjing eller bading 

Å dusje eller bade i vann som er for varmt eller for lenge vil angripe huden og skade dens beskyttende lag ytterligere. Pass på å bruke lunkent vann, begrens varigheten av dusjen til fem minutter, og når du går ut, klapp huden tørr, ikke gni.

AD_BIODEGRADABLE_SHOWER-HAND-ON-SHOULDER_LARGE_2021 577x577
AD_BIODEGRADABLE_WASH-HANDS_SQUARE_2021 577x577

Kløe hos eldre:
Å velge de riktige vaskeproduktene

Bruk fortrinnsvis en ultrarik dusjsåpe eller en pleiende dusjolje: mye mer enn enkle hygieneprodukter, de vil nære og beskytte huden. Velg en såpefri, lipid-påfyllende og reparerende formel. For å minimere risikoen for hudplager bør produktet være såpefritt, fritt for sulfaterte overflateaktive stoffer og med en fysiologisk pH (rundt 5,5) nær hudens egen.

 Kløe hos eldre:
å velge og bruke en behandling

Velg en nærende krem for tørrhet tilpasset kløe hos eldre. Ideelt sett påfør den to ganger om dagen. På dager dette ikke er mulig, prioriter å bruke dette etter dusjen. For å maksimere fordelene, varm produktet i hendene før du påfører det med brede, lette strøk.

AD_NUTRITION_WOMAN-APPLYING-CREAM-ARMS_LARGE_2021 577x577
Tilbake til toppen