AD_SCARS_LEGS-HAND-COVERING_LARGE_2021
Innhold

Lindring av kløende solbrenthet

Au! Du trodde du hadde gjort alt du kunne for å forhindre det, men der er det! Solbrenthet er et resultat av for mye eksponering for UV-stråling fra solen. Resultat: huden din er rød og brennende og noen ganger klør det? Hvordan kan du lindre og reparere huden din? Lindre kløen? Vi forteller deg alt!

Hva er solbrenthet?
Hvorfor klør det?

Solbrenthet, også kjent som solarytem, er en forbrenning av huden forårsaket av solens ultrafiolette stråler, hovedsakelig UVB. Det oppstår etter overdreven eksponering av sol, på hud som noen ganger er dårlig beskyttet. Solbrenthet utløser en reaksjon i huden: prikking, lokalisert smerte... og til og med kløe! De stammer fra nervene og kan kjennes i noen dager på grunn av forbrenningen. De kan også knyttes til en allergi mot solen, kalt lucite. Det manifesterer seg som et utbrudd av små, kløende kviser som finnes i områdene som er mest utsatt for solen. 

AD_SOLAR_SHADOWS_WOMAN-SHOULDERS-HAT_LARGE_2021

Solbrenthet: hvordan unngår du kløe?
 

  • Sørg for å avkjøle huden for å avlaste det oppvarmede området: ta en kjølig dusj, mellom 15 og 25°C... og ikke for kaldt.
     
  • Hold deg hydrert: solbrenthet dehydrerer hele kroppen, så drikk mye vann (minst to liter).
     
  • I timene som følger, påfør en spesifikk aftersun lotion som hydrerer og demper varmen. Velg en frisk teksturert lotion eller gele som inneholder hyaluronsyre, som motvirker tap av hudvann på grunn av soleksponering, og antioksidanter, for selv etter eksponering for solen fortsetter celleskaden.
     
  • I løpet av de påfølgende dagene, påfør en reparerende krem som inneholder glyserin for enda mer komfort. Til slutt er det veldig viktig å ikke klø på solbrentheten, for å unngå å irritere huden enda mer, og ikke fjerne død hud for å gi huden tid til å fornye seg i sitt eget tempo.
AD_WEBSITE_EXPERT-DOSSIER_DERMATO_M-AMBONATI_2021

MERKNADER FRA EKSPERTEN

Ved solbrenthet, for å dempe kløen, bør du først passe på å friske opp huden, for eksempel ved å ta en kjølig dusj, deretter påføre en fuktighetskrem som inneholder beroligende aktive ingredienser

Dr Marco Ambonati, hudlege.

AD_SOLAR_WOMAN-ARM-APPLICATION_LARGE_2021

Hvordan unngår du
solbrenthet? 

Unngå soleksponering mellom kl. 11:00 og 16:00, når UVB-strålene er på det sterkeste og derfor farligste, og utsett aldri barn under 3 år for sol på denne tiden. Påfør en solkrem på kropp og ansikt annenhver time og etter hver svømmetur, velg en høy SPF (Sun Protection Factor), som er parfymefri, om nødvendig, og tilpasset din hudtype (akne-utsatt eller atopisk, for eksempel). Til slutt, dekk deg til: hatter, capser, skjerf, langermede T-skjorter eller til og med UV-beskyttende klær, solbriller, osv.

AD_WEBSITE_PICTO_BLOC-PUSH-ARTICLE_2021

Mer informasjon

Finn ut mer om andre årsaker til kløe og våre tilhørende tips
 

Tilbake til toppen