AD_SCARS_STRETCH-MARKS-PREGNANCY_LARGE_2021
Innhold

Graviditet: å berolige hud som klør

Hvorfor klør magene til gravide kvinner?

Huden din strekker seg, spesielt rundt magen, for å gi plass til babyen. Det er derfor viktig å ta vare på den for å unngå forekomsten av strekkmerker så mye som mulig. Hvis kløen blir verre, er det best å konsultere legen din for å unngå andre årsaker som kan kreve legehjelp. Her er noen tips om hvordan du kan redusere kløen og ta vare på huden din helt frem til (og til og med etter!) den store dagen.

Under mitt første svangerskap brukte jeg mye tid på å klø meg på magen: Jeg hadde litt kløe, det var egentlig ikke plagsomt, men regelmessig. Jordmoren min forsikret meg om at dette var vanlig. Så jeg valgte å ta i bruk en liten magemassasjerutine på kvelden. Det var som å massere babyen min gjennom magen min, veldig forsiktig... og jeg unnslapp strekkmerkene.

Anna, 25 år.
AD_SCARS_STRETCH-MARKS_PREGNANT-WOMAN_LARGE_2021

Å redusere kløe
under svangerskapet

Kroppen din endrer seg raskt, og dette strekker huden, noe som kan føre til ubehagelig kløe. For å dempe kløen, velg løstsittende klær, helst av bomull, for å begrense gnidninger og som hjelper deg å føle deg komfortabel. Prøv å ta kjølige dusjer og påfør en fuktighetsgivende krem eller glyserinrik massasjegel-olje for å gi næring og myke opp huden din. Til slutt, pust og slapp av: graviditet kan noen ganger være en stressende tid, noe som kan gjøre kløen verre. 

Fukt huden din for å unngå strekkmerker

Den raske strekkingen av huden forstyrrer hudens struktur og bryter kollagenfibrene, og forårsaker strekkmerker og kløe. Strekkmerker klør fordi huden sprekker og blir tynnere i det området. De er lette å kjenne igjen, rosa eller lilla i fargen og litt hovne til å begynne med, senere blir de hvite.

For å forhindre dem, velg en dusjolje for å gi næring til huden din så snart du dusjer og påfør en fuktighetskrem hver dag for å gjøre den mer smidig. 

Til slutt, hvis du har tid, masser kroppen din (med fokus på mage, bryst og bak) med en spesiell krem, bruk milde, sirkulære bevegelser for å hjelpe absorpsjonen. Massasje er også en god alliert fordi den aktiverer lokal mikrosirkulasjon. 

EPITHELIALE A.H.

Massasjeoljen i geltekstur

Denne massasjeoljen i geltekstur kan påføres to ganger om dagen for å redusere forekomsten av strekkmerker. 

EPITHELIALE A.H.
AD_WEBSITE_PICTO_BLOC-PUSH-ARTICLE_2021

Mer informasjon

Finn ut mer om andre årsaker til kløe og våre tilhørende tips 
 

Tilbake til toppen