AD_CONTACT-ECZEMA-HANDS_LARGE_2021
Innhold

Å dempe et utbrudd av kontakteksem

Du har vært i kontakt med et allergifremkallende produkt eller materiale, og plutselig klør og stikker det i huden din! Heldigvis finnes det løsninger for å lindre hudreaksjonen og den medfølgende rødheten eller kløen. Det neste trinnet er å identifisere hva som forårsaker oppblussingen av eksemet. Alle våre råd for å bedre forstå hva som utløser kontakteksem og for å lindre det. 

Allergisk kontakteksem:
identifisere årsaken

For å lindre utbruddet er det beste å eliminere all kontakt med allergenet. Men det er ikke alltid lett å identifisere det... De vanligste årsakene er vaskemidler, løsemidler, såper og parfymer, fargestoffer, visse metaller eller matvarer. Bare fra denne listen kan det være vanskelig å finne den skyldige. I dette tilfellet bør du konsultere en lege som vil hjelpe deg å undersøke ved å stille deg spørsmål om dine daglige og profesjonelle aktiviteter.  Hvis ikke, kan en allergolog foreta en vurdering ved hjelp av lappetester eller epikutane tester. Disse er smertefrie, en rekke allergener påføres på ryggen for å se hvilken som forårsaker et lite område med eksem. 

AD_DERMATOLOGICAL-EXPERTISE_CONSULTATION-DERMATOLOGIST-OFFICE-WOMEN_LARGE_2021 577x577
AD_NUTRITION_WOMAN-APPLYING-CREAM-ARMS_LARGE_2021

Allergisk kontakteksem:
å behandle ut brudd

Hver type eksem kan behandles på forskjellige måter: Ved allergisk kontakteksem er behandlingen først og fremst basert på å unngå kontakt med det aktuelle allergenet (etter å ha identifisert det, selvfølgelig). Ved yrkeseksem kan passende hudbeskyttelsestiltak, inkludert hansker, foreslås avhengig av eksponeringskilden. Påføring av aktuelle dermokortikoider (i form av en krem eller gel) vil bidra til å lindre symptomene. Når "utbruddet" er over, anbefaler vi å bruke en kobber-sink reparerende krem for å reparere den skadede huden. 

Uflaks: kontakteksemet mitt var forårsaket av solbriller. Resultatet: en rekke stygge røde flekker i ansiktet mitt – og solen hjalp ikke. Jeg bestemte meg for å ta det med humor, gjemme meg under en stor bredbremmet hatt... og ta i bruk behandlingene seriøst. I løpet av 10 dager hadde det nesten forsvunnet.

Aicha, 52 år gammel
AD_WEBSITE_EXPERT-DOSSIER_DERMATO_M-AMBONATI_2021

Merknader fra eksperten

For symptomene på kontakteksem er det ofte den samme duoen som råder: dermokortikoider foreskrevet av legen din og en kobber-sinkkrem. Lokal behandling er essensielt og gir svært gode resultater, forutsatt at den brukes regelmessig.

Dr Marco Ambonati, hudlege.

DERMALIBOUR +

DERMALIBOUR+ er serien med en rensende kobber-sinkbase dedikert til irritert sart hud. Sammensatt av rense- og pleieprodukter er det den beste måten å behandle hud på “når den er rød, klør og svir” .

Hudpleie for irritert hud
DERMALIBOUR +
Tilbake til toppen