AD_BABY_FIRST-CARE-LAYING-DOWN_LARGE_2021

Pleie av atopisk hud hos babyer og barn

Det svir, det klør: barnets hud er ubehagelig og det gjør vondt å se dem lide. Alle babyers hud er naturlig sart (og dette er ganske normalt), dårligere i stand til å forsvare seg mot alle slags aggressorer, men huden til babyer med atopi er enda mer reaktiv: den blir rød, klør, blir dekket av røde flekker eller til og med skorper. Hvilken krem bør du bruke for å lindre barnets eller babyens atopiske dermatitt? Hva bør du unngå å gjøre og hvilke gode vaner bør du ta i bruk for å hjelpe dem til å føle seg bedre? Her er alle tipsene våre for å lindre atopisk hud hos barn hver dag.

 • Vask, men forsiktig. Ingen strippende eller høytskummende produkter: velg vaskeprodukter spesielt tilpasset babyer som gel eller olje..
   
 • Gi korte dusjer eller bad (ikke mer enn 5 minutter) fordi hardt vann tørker ut huden, og pass på at vannet ikke er for varmt (maks 35°C) fordi varmen kan reaktivere inflammasjonen.
   
 • Skyll vaskeproduktet grundig av med rent vann og klapp huden tørr uten å gni!
   
 • Velg myke badehåndklær, vasket med et hypoallergent vaskemiddel, uten tøymykner og tørket i tørketrommel hvis mulig.
   
 • Merk: Hvis du har tid, kan et bad om morgenen friske opp og lindre babyen din etter en vanskelig natts søvn i tilfelle kløe.
   
 • Påfør en mykgjørende krem som passer for atopisk hud en eller to ganger om dagen, eller ved bleieskift. Ideelt sett påfør den også veldig raskt etter bading eller dusjing for å holde huden så hydrert som mulig.
   
 • For å unngå kloring eller skade på huden, hold neglene kortklipte..

Hvorfor bør jeg bruke tørketrommel hvis jeg har atopisk hud?

Maskintørkede klær er mykere og mer fleksible enn lufttørkede, noe som er mer behagelig for sart hud og unngå bruken av tøymykner (som ofte inneholder dufter og derfor er de allergifremkallende). I tillegg er det om våren og høsten mange allergener i luften som kan legge seg på tøyet (og deretter på barnets hud) hvis det tørkes utendørs. Å begrense kontakt med allergener er avgjørende for å beskytte atopisk hud mot enda et utbrudd!

 • Velg alltid et hypoallergent hudpleieprodukt: atopisk hud er allergisk hud. En spesifikk formel er nødvendig for å minimere risikoen for allergiske reaksjoner.
   
 • Lipidpåfyllende og antiinflammatorisk: atopisk hud er alltid veldig tørr og inflammatorisk, så det er viktig å bruke et produkt med lipidpåfyllende og antiinflammatoriske egenskaper så snart du dusjer for å forberede, maksimere og fullføre virkningen av mykgjørende hudpleieprodukter brukt senere.
   
 • Respekter hudens pH: Renseprodukter må ha en sur pH (litt under 5,5) for å senke pH i atopisk hud. Såpefrie produkter anbefales.
   
 • Velg en krem, balm eller lotion avhengig av din eller barnets foretrukne konsistens: konsistensen til krem eller balm er glatt og behagelig og ideell for den tørreste huden, konsistensen til lotion er friskere og lettere og mer egnet for moderat tørrhet.
AD_WEBSITE_EXPERT-DOSSIER_DERMATO_M-AMBONATI_2021

Merknader fra eksperten

Dra nytte av øyeblikket når du påfører kremen på huden til din lille for å gjøre det til et øyeblikks avslapping for dem. Dette vil ha en veldig gunstig beroligende effekt. Sørg for at barnet ditt har det komfortabelt (og du også!) og at romtemperaturen er behagelig. Og når du tar på behandlingen, masser hele kroppen med brede strøk for å få dem til å slappe av. Du kan også avslutte med en fotmassasje for en intens avslappende effekt.

Dr Marco Ambonati, hudlege

AD_WEBSITE_PICTO_BLOC-PUSH-ARTICLE_2021

Mer informasjon

Andre tips for atopisk hud
 

EXOMEGA CONTROL

EXOMEGA CONTROL er en hudpleieserie som perfekt dekker behovene til tørr hud utsatt for atopisk eksem for hele familien, takket være dens effekt mot kløe og dens formler som kan brukes allerede fra fødselen av. 

Hudpleie for atopisk hud

EXOMEGA CONTROL
Tilbake til toppen