AD_PAINFUL-SKIN_WOMAN-HAND-SHOULDER_LARGE_2021
Innhold

Pleie av atopisk hud

Å ta vare på din (eller barnets) atopiske hud kan bidra til å roe ned, forhindre og redusere hyppigheten av utbrudd. Det er derfor viktig å ta i bruk de riktige tiltakene hver dag og fremfor alt på lang sikt. Målet? For å lindre kløe, roe inflammasjon og hjelpe huden til å beskytte seg bedre. Vi vurderer behandlingene og gir råd for å hjelpe deg!

Pleie av atopisk hud
i utbruddsfasen

Atopisk dermatitt utvikler seg mellom faser av oppblussing (utbrudd) og faser av remisjon eller pause. Hver fase har sin egen behandling: under utbrudd vil legen din foreskrive en medisinsk behandling, for eksempel dermokortikoider, som kun skal påføres lesjonene (røde flekkene), én gang daglig. Denne behandlingen bør kombineres med daglig påføring av mykgjørende hudpleieprodukter på hele kroppen for å gi fuktighet til huden, styrke hudbarrieren og lindre ubehaget som oppleves under utbrudd.

AD_ATOPIC-DERMATITIS_MOTHER-AND-SON-BACK-ITCHING_LARGE_2021
AD_NUTRITION_WOMAN-APPLYING-CREAM-LEGS_LARGE_2021

Pleie av atopisk hud
i remisjon

Mellom utbruddene, dvs. i remisjonsfasen, er det svært viktig å fortsette å påføre en mykgjørende krem én gang daglig. Denne behandlingen hjelper huden til å bli bedre beskyttet av en sterkere (og derfor mer beskyttende) hudbarriere. Dette bidrar til å redusere hyppigheten av utbrudd og unngå behovet for for mange medisinske behandlinger. 

Over tid har jeg utviklet en rutine for å ta vare på den atopiske huden min, bruke en tilpasset vask og påfører en mykgjørende krem en gang om dagen, uansett! Jeg har funnet ut at den er sterkere og mer motstandsdyktig. Utbruddene kommer sjeldnere.

Lola, 35 år gammel

Atopisk dermatitt
hva er de forskjellige behandlingene?

Hvis du har oppsøkt lege og de har fastslått at du har atopisk dermatitt, kan du ha blitt foreskrevet "topikal" dermokortikoid, dvs. påføres lokalt på huden. Disse standardmedisinene hjelper til med å lindre rødhet og kløe. I tillegg er påføring av et mykgjørende hudpleieprodukt og valg av passende vaskeprodukter avgjørende for å utsette neste utbrudd. 

Eksem-behandlinger

AD_NUTRITION_WOMAN-APPLYING-CREAM-ARMS_LARGE_2021
AD_ATOPIE_CHILD-SCRATCHING-ARM_LARGE_2021

Alle tipsene våre
mot klø ing

Selv om du virkelig ønsker å klø, er det best å unngå det: kløing, mens det kan gi umiddelbar lindring, kan senere gjøre kløen verre. Så hva kan du gjøre for å gi deg selv lindring og motstå trangen til å klø? Oppdag alle tipsene våre her!

Atopisk dermatitt: lindring av kløe

Atopisk dermatitt
og sport

Å ha atopisk hud kan begrense deg i å delta i sportsaktiviteter, da sol, kulde eller svette kan forverre symptomene. Men ved å ta i bruk de riktige forebyggende tiltakene, kan du nyte alle fordelene og føle deg så mye bedre! Alle våre tips er her!

Atopisk eksem og sport: de riktige vanene å ta i bruk

AD_ATOPIC-DERMATITIS_SOLAR-SPORT_LARGE_2021
AD_ATOPIC-DERMATITIS_SOLAR-KIDS_LARGE_2021

Atopisk dermatitt
og solen

Mens UV-lys (i små doser!) har en inflammasjonsdempende effekt som reduserer symptomene på eksem, kan svette eller saltvann utløse reaksjoner og kløe. Oppdag vår praktiske plan for å lære de riktige trinnene for å få en sommer uten kløing! 

Atopisk dermatitt og solen: hvordan du beskytter deg selv

Atopisk dermatitt
vårt råd for natten

Atopisk eksem gjør ofte netter vanskelige fordi kløe og kloring ofte er mer intens. Mellom sengens varme og svette, og det faktum at du åpenbart er mindre opptatt enn om dagen, er det stor sjanse for at du får lyst til å klø. Oppdag våre tips mot kløe for natten!

Atopisk eksem: tips for en bedre nattesøvn

AD_ATOPIC-DERMATITIS_KIDS_LARGE_2021
Tilbake til toppen