AD_ATOPIE_CHILD-SCRATCHING-ARM_LARGE_2021

Atopisk eksem: å lindre kløen

“ Det er klør såååå mye! Nei! Ikke klø! « Er du kjent med denne lille dialogen? Du har kanskje hatt den med barna dine... eller med deg selv. Og likevel, å klø, samtidig som det gir umiddelbar lindring, øker det kløen ved å forverre de røde flekker og irritasjonen, for ikke å snakke om risikoen for infeksjon hvis ens hender eller negler er skitne. Så hva er løsningene for kløe? Vi deler noen tips med deg, godkjent av fagfolk (og foreldre!).

 • Påfør den foreskrevne behandlingen eller hudpleieproduktet på de berørte områdene hver dag. Å følge en daglig hudpleierutine er avgjørende for varig lindring. 
   
 • Velg et ultra-skånsomt såpefritt mykgjørende vaskeprodukt som respekterer hudens pH og barriere (ditt skjold mot aggressorer).
   
 • Begrens bad eller dusj til fem minutter og med lunkent vann (maks 35°C).
   
 • Klapp tørt, ikke gni, når du går ut av dusjen eller etter å ha vasket hendene.
   
 • Foretrekk løstsittende klær for å begrense gnagsår.
   
 • Unngå allergifremkallende kontakt med støvmidd ved å bruke et støvmiddsikkert madrasstrekk og bli kvitt gulvtepper.
   
 • Ikke dekk deg til for mye om natten og hold romtemperaturen mellom 18 og 20°C

Hvordan kombinerer du barrierebeskyttelse og eksemforebygging?

Overdreven håndvask med varmt vann og såpe svekker hudbarrieren og gjør den mer følsom for allergener og irritanter. Slik oppstår de røde flekkene og kløen...
Tips for å redde hendene dine: 
 

 • Velg hydroalkoholiske geler fremfor løsninger, som er mer flytende, men mer irriterende. 
   
 • Velg en dusjolje når det å vaske med vann er det eneste alternativet. 
 • Kulde er veldig lindrende og fungerer som en slags bedøvelse: oppbevar kremen din i kjøleskapet for mer intens lindring når du påfører det eller legg en pose frosne erter på området. For å unngå en brennende følelse, ikke la den ligge på for lenge, eller pakk den inn i en klut.
   
 • Hold hendene opptatt med en stressball, for eksempel, eller, enda bedre, klø på en erstatning som en borrelås på et klesplagg eller på et kosedyr for de små.
   
 • Hold tankene opptatt for å distrahere deg selv fra kløen: en liten avslapning eller treningsøkt, fordyp deg i favorittmusikken din, eller søk til og med hjelp av en avspenningsterapeut når du har hyppige utbrudd.
   
 • Hold neglene dine, eller barnets negler, kortklipte eller godt filt, for ikke å skade den allerede svært sarte huden ytterligere.
AD_WEBSITE_EXPERT-DOSSIER_DERMATO_M-AMBONATI_2021

Merknader fra eksperten

For å lette på utbruddene og gjøre eksem mer utholdelig, er det viktig at du ikke klør. Ideelt sett bør du distrahere deg selv eller prøve en avslappingsmetode som meditasjon. Et triks er å ha en liten, flat rullestein i lommen for å føre over huden når den klør for mye. Kulden i steinen og den milde massasjen av området er en måte å lure kløefølelsene på uten å skade deg selv, enten du er liten eller stor. Andre foretrekker å bruke en kjølig kompress eller en frisk ren flanell. Men pass på å ikke bruke en isbit da dette kan brenne huden.

Dr Marco Ambonati, hudlege

EXOMEGA CONTROL

EXOMEGA CONTROL er en hudpleieserie som perfekt dekker behovene til tørr hud utsatt for atopisk eksem for hele familien, takket være dens effekt mot kløe og dens formler som kan brukes allerede fra fødselen av. 

EXOMEGA CONTROL
Tilbake til toppen