AD_ATOPIC-DERMATITIS_BLACK-MOTHER-AND-DAUGTHER_LARGE_2021
Innhold

Atopisk dermatitt hos babyer og barn

Har babyen eller barnet ditt røde flekker, skorper og sterk trang til å klø? Sannsynligvis er det atopisk dermatitt, dvs. inflammasjon på grunn av nedsatt hudbarriere, og derfor er huden dårligere i stand til å forsvare seg mot ytre aggressorer. For å være sikker er det best å konsultere en lege som vil utføre tester om nødvendig. Og for å forbedre hverdagen med disse symptomene (spesielt om natten når kløen er mer intens), deler våre eksperter sine råd med deg. 

Atopisk eksem hos barn i tall

1/10

barn rammet av tilstanden ¹

60%

av tilfellene oppstår tilstanden før fylte 1 år ²

7 år

gjennomsnittsalderen der tilstanden forsvinner ¹

mer enn 50%

av pasientene har en berørt forelder ¹

¹ Nettsted www.inserm.fr 

² Kay J, Gawkrodger DJ, Mortimer MJ, Jaron AG. Forekomsten av atopisk eksem i barndommen hos en generell befolkning. J Am Acad Dermatol 1994;30:35-9.

Hva er symptomene på atopisk dermatitt
hos barn?

Atopisk eksem hos babyer og barn er irriterende, men det skjer ofte: dette er den vanligste hudtilstanden hos barn. Dens symptomer: røde flekker, tørr hud, kløe som er vanskelig for barn å tolerere. Årsaken? Dysfunksjon i huden (mer presist, hudbarrieren) som fører til tørr hud (kalt Xerosis) og inflammasjon (derav de røde flekkene). Huden er mindre godt beskyttet, og reagerer mer på miljøet og reagerer deretter.

AD_ATOPIE_CHILD-SCRATCHING-ARM_LARGE_2021

Over tid har jeg lært å forutse utbrudd, og hjelpe babyen min til å sove bedre.

Thomas, far til Theo, 18 måneder
AD_ATOPIC-DERMATITIS_BABY_LARGE_2021 492x492

Hvorfor har babyen min
atopisk dermatitt?  

Til dags dato er denne tilstanden fortsatt ikke fullstendig forklart. Årsakene til atopisk dermatitt er genetiske, arvelige og miljømessige. Det vi vet: over halvparten av barna som har atopisk hud har en forelder som også har det. Imidlertid har det blitt observert at atopi i økende grad utvikler seg i industrialiserte land, sannsynligvis på grunn av en endring i miljøet (overdreven vask av huden, forurensning, osv.).

Områder med atopisk eksem
hos babyer og barn

Hos babyer og spedbarn er lesjonene (eller flekkene) hovedsakelig lokalisert i ansiktet (kinnene, under og bak ørene), nakke og ekstremiteter. Overkroppen kan være påvirket. Heldigvis blir bleieområdet vanligvis skånet. Hos barn kan lesjoner observeres, spesielt i foldene (nakke, albuer, knær) og ekstremiteter (hender, håndledd, ankler).

AD_IRRITATIONS_BABY-IRRITATED-RED-CHEEKS_LARGE_2021
AD_ATOPIC-DERMATITIS_MOTHER-AND-SON-BACK-ITCHING_LARGE_2021

Lindre kløe
under utbrudd

For å hjelpe barnet ditt er det riktige å behandle huden, både i utbruddsfasen og i remisjonsfasen. Under utbrudd er det viktig å bruke behandlingene anbefalt av hudlegen din hver dag, inkludert dermokortikoider, samt å velge et spesifikt vaske- og mykgjøringsmiddel for atopisk hud hos babyer. 

Pleie av atopisk hud
mellom utbruddene 

Selv når du ikke opplever et utbrudd, må du fortsette å bruke et daglig mykgjørende hudpleieprodukt mens du bruker et passende vaskeprodukt i badekaret eller dusjen. Huden trenger alltid hjelp, og med din hjelp kan den forsinke neste utbrudd. For å påføre kremen, sørg for at huden er ren, og varm produktet mellom hendene før du påfører det jevnt på kroppen og masserer det inn veldig forsiktig.
Pleie av atopisk hud hos babyer og barn 

AD_BABY_FIRST-CARE-LAYING-DOWN_LARGE_2021
AD_ATOPIC-DERMATITIS_MOTHER-AND-DAUGTHER_LARGE_2021

Barn:
å snakke om atopisk dermatitt føles bra!

Inflammasjonsperioder fører ofte til forstyrret søvn, redusert konsentrasjon på skolen, kort sagt til en reell endring i livskvaliteten, ikke bare for barnet, men også for hele familien. Det kan derfor være svært nyttig å snakke om denne tilstanden og ubehaget den medfører, for å vise at den tas i betraktning uten å minimere eller dramatisere den. 

Finne de riktige ordene for å støtte barnet mitt 

AD_WEBSITE_PICTO_BLOC-PUSH-ARTICLE_2021

Mer informasjon 

Flere tips for atopisk hud 
 

Tilbake til toppen