AD_DERMATOLOGICAL-EXPERTISE_CONSULTATION-DERMATOLOGIST-OFFICE-FATHER-AND-SON_LARGE_2021

Atopisk eksem: å snakke med barnet mitt

Babyen eller barnet ditt har lidd av atopisk eksem siden han eller hun var en liten (eller til og med fra spedbarnsalder). Disse utbruddene plager ham eller henne regelmessig både dag og natt! Og uansett hvor mange ganger vi forteller dem at de ikke skal klø, kan de ikke la være (og vi kan ikke klandre dem). Denne kløen kan påvirke konsentrasjonen på skolen, hindre dem i å sovne om kvelden og til og med vekke dem om natten. Og fra en viss alder er det ikke alltid lett å håndtere røde flekker og flass. Kort sagt, eksem har en betydelig innvirkning på barnets livskvalitet. For å hjelpe og lindre dem, uansett alder, her er noen tips og gode vaner å ta i bruk (og gi videre!).

 • Trygghet: Å snakke med de er viktig for å roe ned og redusere angst, og gi ømhet og kos vil gjøre dem godt.
   
 • Forklar: fortell babyen din at huden deres er sart og gjør vondt. Men sammen vil vi bli sterkere slik at denne smerten klør mindre. 
   
 • Lindre: “La oss ta på litt krem, det blir mye bedre! Å ja, jeg kan se at det er bra for deg... Et magisk avkjølende triks for å hindre deg i å klø! "
 • Trygghet: forklar at ved å følge en hygienerutine og daglige pleieråd (korte bad, korte negler og krem hver dag), reduseres kløing og utbruddene blir sjeldnere!
   
 • Forklar: atopisk dermatitt er når huden er like sart som en sommerfugl eller et snøfnugg. Når det for eksempel er for varmt eller støvete dukker det opp røde flekker og da oppstår trangen til å klø seg hardt som et rop om hjelp.
   
 • Trøst: ikke overdramatiser situasjonen og vis at du er trygg på fremtiden. De kan også tegne et bilde for å illustrere hvordan de har det. 
   
 • Og hvorfor ikke lese (eller lese på nytt) de dedikerte heftene "Camilles supernatt"? De hjelper til med å sette ord på eksem!
AD_WEBSITE_EXPERT-DOSSIER_DERMATO_M-AMBONATI_2021

Merknader fra eksperten

For å behandle eksem, er dialog mellom foreldre og barn avgjørende for å trøste dem og for å håndtere den psykologiske påvirkningen: denne utvekslingen er en del av behandlingsprosessen.

Dr Marco Ambonati, hudlege

 • Trygghet: barnet ditt blir «større» og er nysgjerrig på å lære: vi kan lett gå videre med forklaringene.
   
 • Forklar: det varer sjelden hele livet, vanligvis blir atopisk dermatitt bedre med tiden. Og det er ikke smittsomt: barnet ditt kan fortsette å leke med venner uten frykt for å spre det.
   
 • Komfort: i denne alderen er vi spesielt følsomme for hva andre mennesker tenker om oss; du kan minne barnet ditt på at de ikke er den eneste som opplever dette, det skjer med andre barn og de er ikke "annerledes". Erkjenn smerten og ubehaget deres, det er viktig for dem å føle at du forstår og støtter dem ved å lytte. Til slutt, ros dem for å ha påført kremen alene og for hvor "voksne" de er!
 • Trygghet: atopisk dermatitt forbedres med tiden. Ved å følge en hygienerutine og daglige pleietips reduseres kløingen og utbrudd kommer sjeldnere! Og den gode nyheten er at den ikke er smittsom!
   
 • Forklar: det er en tilstand hvor huden slutter å spille sin beskyttende rolle fullstendig. Den lar for mye vann fordampe, så den tørker ut og slipper inn flere allergener. Det har en inflammasjonsreaksjon: røde flekker og kløe. Utløsende faktorer inkluderer sterke vaskeprodukter, støv, ull, visse matvarer, ekstreme temperaturer, lange og varme bad... Tilstanden er kronisk: den kan forsvinne og dukke opp igjen, men i denne alderen bør utbruddene hende sjeldnere.
   
 • Forsikre deg: unngå å bagatellisere for enhver pris; en tenåring kan føle at de ikke blir tatt på alvor og at følelsene deres blir minimalisert.

AD_WEBSITE_PICTO_BLOC-PUSH-ARTICLE_2021

Mer informasjon

Andre tips for atopisk hud
 

Tilbake til toppen