AD_SCARS_STRETCH-MARKS_PREGNANT-WOMAN_LARGE_2021
Innhold

Tips for å redusere strekkmerker

Med det uattraktive navnet og måten de fremstår når du minst venter det, kan vi ikke si at vi liker dem noe særlig. De er imidlertid ganske ufarlige. Den første løsningen for å leve med dem er å bli bedre kjent med dem.

Hva er de og når dukker de opp?

Dette er de lange stripene, først lilla-røde i fargen, som deretter blir hvite eller perlefargede, nesten samme farge som huden.
 Strekkmerker er som vitner til at våre liv bygges. De er nært knyttet til hormonell aktivitet, men ikke bare dette. De kan være et resultat av at huden blir strukket for mye, for eksempel under rask vektøkning eller vekttap, som representerer viktige stadier i livet: pubertet og graviditet.

Hva forårsaker strekkmerker?

Visse hormonelle endringer, hovedsakelig forårsaket av pubertet eller graviditet, fører til at hudens smidighet varierer. Når den blir mindre fleksibel, hvis den strekker seg, kan den rive i den dype dermisen og skape disse merkene, som ligner på strekte arr.
 

Hvor vises strekkmerker?

Strekkmerker finnes hovedsakelig på mage, bryst, armer, bak og hofter. Dette er åpenbart hvis du tenker på årsaken: dette er områder hvor huden lett strekker seg ved vektøkning eller vekttap, vekst eller under graviditet.
 

Hvem har strekkmerker? 

Strekkmerker er en del av de fleste kvinners liv, med 80% av kvinnene som opplever disse små arrene på visse områder av kroppen. En grunn til dette er at det er de som bærer frem babyene! Under den første graviditeten opplever 50 til 70% av kvinnene strekkmerker, ofte mot slutten av svangerskapet.
Betyr dette at menn aldri får strekkmerker? Nei, de er også utsatt, men mindre. For eksempel, under puberteten, observerer 25% av jentene mot bare 10% av guttene forekomsten av strekkmerker.
 

Hvordan forebygger du strekkmerker? 

La oss ikke få opp håpet: det er vanskelig å forhindre at strekkmerker forekommer. Du kan fortsatt unngå dem med en sunn livsstil og forutse periodene da det er sannsynlig at du får strekkmerker. Når du er gravid, for eksempel, velg et bestemt produkt og smør det på hver dag. Når du bruker det, tenk på å stimulere hudens elastisitet.
Det er viktig å huske at strekkmerker også er spor etter livet vårt, og at vi ikke bør prøve å forutse eller unngå deres ankomst for enhver pris...
 

Hvordan fjerner du strekkmerker? 

La oss innse det, strekkmerker går ikke over av seg selv. Dette må håndteres. Hvis du synes de er skjemmende, kan de fortsatt reduseres. Som alle arr er de spesielt mottakelige for massasje, noe som forbedrer smidigheten i huden.

EPITHELIALE A.H.

Massasjeoljen i geltekstur

Denne massasjeoljen i geltekstur kan påføres to ganger om dagen og bidrar til å redusere forekomsten av arr* og strekkmerker.
*Re-epidermiserte arr.

EPITHELIALE A.H.
AD_WEBSITE_ PDP_OAT_BLOC_2021 577x577 bloc avoine

Rhealba havre® : unik.

Rhealba havre®, vår skatt dyrket gjennom økologisk landbruk, er den planteaktive ingrediensen med rebalanserende, beroligende og reparerende dermatologiske egenskaper, som finnes i alle våre produkter.
RHEALBA HAVRE® 

Tilbake til toppen