AD_SCARS_STOMACH-BELLY-WOMAN_LARGE_2021
Innhold

Mindre synlige arr: alt avhenger av typen arr!

Arr bør sees på som en stor familie: de har alle noe til felles, men ingen er like! Så når det gjelder å få dem til å bli mindre synlige, må du velge den mest passende teknikken for å få gode resultater.

Ikke få panikk, her er en miniguide som viser de riktige vanene å ta i bruk for å redusere fire hovedtyper av arr: strekkmerker, arr etter keisersnitt, ansiktsløftning og skjoldbruskkjerteloperasjon.

Redusere strekkmerker 

De oppstår som en indikasjon på forskjellige hendelser gjennom livet vårt: vekst, graviditet, vektøkning, de kan forekomme ved mer enn én anledning, men er alltid knyttet til tap av elastisitet i huden, som når den strekkes, revner dypt og skaper disse merkene, som ligner arr.
Strekkmerker kan ikke fjernes helt, men de kan bli mindre synlige.
Teknikken: massasje! To til tre minutter med knaing og rulling per dag på det målrettede området med et spesifikt pleieprodukt lar huden gjenopprette mer smidighet og forbedre arrets utseende. Spre budskapet ;)

Falmende arr etter et keisersnitt

Legen din har nok fortalt deg: ingen bad før slutten av den første måneden, kun dusjing er tillatt! Men den ideelle tiden for å ta vare på arret ditt er under vask: benytt anledningen til å rengjøre det med vann og en såpe med nøytral pH. For å legge til rette for heling og redusere merker kan det være nyttig å påføre en reparasjonskrem som inneholder hyaluronsyre. Når arret er ordentlig lukket, husk å massere det godt ved å velge en kna- og rulleteknikk – dette er nøkkelen!

Det er faktisk viktig å fortsette å ta vare på arret når såret er godt lukket ved å massere det med et spesifikt pleieprodukt som forbedrer utseendet. Det ideelle produktet? En med gel-olje tekstur som egner seg spesielt godt til massasje.

Smertefull arrdannelse? Ring legen din, det er alltid godt å bli betrygget!
 

Myke opp et ansiktsløftningsarr

En ansiktsløftning betyr å stramme opp huden, men huden har gjennomgått en forandring som setter sine spor. For at arret skal være så rent og mindre synlig som mulig, må du:

  1. Rens: bruk en skånsom rensende skummende gel og skyll med rent vann, ikke glem å tørke området der løftet ble utført.
  2. Fremskynde helingen: påfør en reparerende krem for å fremme helingog maksimere sjansen for å unngå arrdannelse.
  3. Velg "uten sminke"-look: du må vente til du har fjernet stingene før du bruker sminke. Huden må puste!
  4. Gjør utseendet bedre: du kan bruke en daglig krem mot merker som vil berolige og hydrere huden din. Som med alle arr, ta deg tid til å massere det!
     

Redusere synligheten av et arr etter skjoldbruskkjerteloperasjon

Det er først og fremst viktig å lytte til råd fra legen din. Vær oppmerksom, for de vil fortelle deg hvor viktig det er å ta vare på såret for at det gror godt, men også for å ha minst mulig synlig arr.

Her er de tre viktigste punktene for å ta hensyn til arrfri heling av sår:

  1. Snittet må holdes rent og tørt. Legen din vil gi deg instruksjoner om hvordan du rengjør såret: bare følg dem nøye. 
  2. Bandasjen som brukes til å dekke såret bør skiftes regelmessig. God arrheling er avhengig av det! 
  3. Bruk et spesifikt pleieprodukt for å ta vare på arret ditt og på den måten akselerere reparasjonsprosessen og forbedre utseendet.

AD_WEBSITE_PICTO_BLOC-PUSH-ARTICLE_2021

Mer informasjon

Ytterligere råd for sart hud
 

AD_WEBSITE_ PDP_OAT_BLOC_2021 577x577 bloc avoine

Rhealba havre® : unik.

Rhealba Havre®, vår skatt dyrket gjennom økologisk landbruk, er den planteaktive ingrediensen med rebalanserende, beroligende og reparerende dermatologiske egenskaper, som finnes i alle våre produkter.

RHEALBA HAVRE®

Tilbake til toppen