AD_SCARS_SCRATCH_KNEE_LARGE-1_2021
Innhold

4 myter om sårheling som du bør glemme

Små skader, brannskader, slag, alt skjer i løpet av livet vårt! Men heldigvis bare fra tid til annen. Det er ikke rart at det sirkulerer de sprøeste ideene om arr! Men hvis du vil unngå varige merker, her er fire misoppfatninger som bør glemmes, slik at du endelig kan finne ut sannheten!

Er skorper et godt tegn? FEIL

Den beryktede lille skorpen som vi er så glade for at oppstår mens vi gratulerer oss selv for at vi har helet godt? Ikke så bra faktisk fordi en sårskorpe ikke er nødvendig for helingsprosessen. Faktisk er det det motsatt: mindre smidig hud kan ikke lukkes ordentlig for å unngå arrdannelse.

Ok, så hvordan unngår vi det? Svar i neste spørsmål!

Bør jeg la såret lufttørke for å gro bedre? FEIL

Å tørke fredelig i frisk luft er bra for tøyet, ikke for arrene våre! Huden liker å bli tatt vare på ved å skape et fuktig og rent miljø. Ideelt sett, bruk en reparasjonskrem for å bidra til å hydrere området og forhindre skorpedannelse. Du kan også beskytte den ved å bruke en steril bandasje. Det hjelper med å repareregodt. 

En liten rutine for ny hud:

 • Rengjør såret med en pH-nøytral vaskog tørk. Bruk et antiseptisk middel om nødvendig og sjekk at stivkrampevaksinasjonen din er fortsatt gjeldende.
   
 • Påfør en passende reparasjonskrem en eller flere ganger om dagen, og gni den inn til såret er lukket.
   

Fremmer sjøvann helbredelse? FEIL

Glem sjøvann. 

 • Det kan være irriterende: Havsalt steriliserer ikke eller hjelper til med å lege et sår – tvert imot!
   
 • Det kan bremse helingsprosessen: sjøvann kan gjøre såret dypere. 
   
 • Det kan infisere såret: tenk på alle bakteriene som lever i sjøvann...
   

Er det gunstig å utsette et arr for solen? FEIL

Nei takk, solskinn. I gruppen av faktorer som gjør arr verre, er det i ledelsen! Hvorfor er det en så dårlig følgesvenn? Fordi UV-lys på inflammatorisk (rød) hud forårsaker hyperpigmentering (mørke flekker).

Det riktige å gjøre, som du kan forestille deg, er å unngå eksponering. Ikke lett? Dekk så til arret så fort som mulig eller bruk en solkrem med SPF 50+ egnet for sart hud.

AD_WEBSITE_PICTO_BLOC-PUSH-ARTICLE_2021

Finn ut mer 

Ytterligere råd for sart hud
 

AD_WEBSITE_ PDP_OAT_BLOC_2021 477x477

Rhealba Havre®: eneste i sitt slag

Rhealba-havren®, vår skatt dyrket gjennom økologisk landbruk, er den planteaktive ingrediensen med rebalanserende, beroligende og reparerende dermatologiske egenskaper, som finnes i alle produktene våre.

RHEALBA HAVRE®

Tilbake til toppen