AD_EXOMEGA_MOTHER AND BOY ARE PLAYING_LIFESTYLE_2022

Du mamma, hva er atopi?

Å være forelder er ikke alltid lett. Men når barnet ditt har hud som er utsatt for atopisk eksem, er det enda mer komplisert. 
Få svar på spørsmålene dine for å hjelpe dem å forstå og leve bedre med den sarte huden sin.

KLØE 
 

"Mamma, hvorfor klør det hele tiden? " Fordi huden din er litt sart. Den er tørr og utsatt for atopisk eksem. Som om den mangler et skjold for å beskytte seg mot alt utenfor. Fordi den er tørr, er den mer sart og reagerer derfor med rødhet. 
Det er derfor det er ubehagelig for deg, og det kan gjøre at det klør. Men jo mer du klør på huden, jo mer vil du klø den. Faktisk er det huden din sin måte å fortelle deg at du trenger å lindre den! For å roe den ned og vise at du bryr deg, er det viktig å påføre kremen riktig. 
Det er viktig å gjøre dette hver dag uten unntak, ellers kan det plage deg... selv om natten!

AD_WEBSITE_QUESTIONS-ENFANTS-ATOPIE_QUESTION2_2022 577x577
AD_WEBSITE_QUESTIONS-ENFANTS-ATOPIE_QUESTION1_2022 577x577

FORHOLD TIL ANDRE 
 

"Vennene mine forteller meg at jeg kommer til å gi dem kløen min. Er det sant?" Selvfølgelig ikke! Ikke vær redd: huden din er ikke smittsom og vennene dine kan ta på deg. Huden din er tørr og utsatt for atopisk eksem fordi den har problemer med å forsvare seg, det er derfor den klør. 
Vennene dine la akkurat merke til rødheten. Men du vet, det er mange barn som har det samme problemet som deg, og voksne også! Den gode nyheten er at denne sykdommen vil gå over når du blir eldre. 
I mellomtiden, ikke vær redd, du kan fortsette å leke med vennene dine. Hver dag vil vi sammen fortsette å smøre på kremen som er bra for huden din, og bra for deg også!

DAGLIG PÅFØRING AV KREMEN
 

"Hvorfor må jeg bruke kremen min hver dag? " Fordi huden din er tørr og utsatt for atopisk eksem, trenger den ekstra pleie og denne kremen er dens beste venn. Den har en superkraft som tar vare på huden din og lindrer den når den klør. 
Når du ikke klør, er den også bra for deg fordi huden din er veldig tørr og trenger næring. 
Hvis du bruker kremen hver dag, og aldri glemmer den, vil du hjelpe huden din til å bli sterkere igjen. Og fremfor alt vil det klø mindre og sjeldnere

AD_WEBSITE_QUESTIONS-ENFANTS-ATOPIE_QUESTION3_2022 577x577
AD_WEBSITE_QUESTIONS-ENFANTS-ATOPIE_QUESTION4_2022 577x577

URETTFERDIGHET
 

"Pappa, hvorfor kan jeg ikke gå i bassenget med Paul? " Fordi huden din ikke er så glad for bading akkurat nå. Det er som om den ikke har noe skjold for å forsvare seg... litt som en skilpadde uten skall for å beskytte seg selv! 
Din hud utsatt for atopisk eksem er tørr. Noen steder er den rødere og klør mer. Vannet fra bassenget kan irritere den og gjøre den enda tørrere og gi deg lyst til å klø enda mer. For å lindre den, må vi først roe den ned. 
Så du vet hva vi skal gjøre? Vi vil fortsette å bruke kremen som demper kløen hver dag. Når huden din blir bedre, vil du også føle deg bedre! Og du kan bli med Paul i bassenget. Du må lære å leve med huden din, samtidig som du har det gøy med vennene dine. 

ATOPIENS FASER
 

"Huden min klør ikke lenger. Kan jeg slutte å bruke kremen? " Selv når det ikke klør, har du lagt merke til at huden din fortsatt er tørr? Dette betyr at den fortsatt er sart. Faktisk, selv om du ikke kan se det, er den svakere: det er derfor utslettet og trangen til å klø kan komme tilbake.
Du må fortsette å ta på kremen hver dag og følge rådene jeg har gitt deg, som å tørke deg godt, men forsiktig, etter å ha gått ut av badekaret ved å klappe lett. 
Ved å ta vare på huden din kan vi også dele et øyeblikk sammen, vet du? Og det kan vi snakke om også. Jeg vet at du ofte blir lei og vil at alt skal forsvinne! Men vær tålmodig, alt kan endre seg når du blir større. 

AD_WEBSITE_QUESTIONS-ENFANTS-ATOPIE_QUESTION5_2022 577x577

AD_WEBSITE_PICTO_BLOC-PUSH-ARTICLE_2021

Finn ut mer

Ytterligere råd til personer med hud utsatt for eksem
 

Våre 5 tips mot kløe

Tilbake til toppen