AD_MODELS_WOMAN-CREAM-FOREHEAD_2021
Innhold

Fuktighetsgivende ansiktspleie: for hvem? for hva?

Å være tørst er en ubehagelig følelse, og når kroppen vår mangler vann har den det ikke bra Det samme gjelder huden! Mangel på vann vil føre til at tørst hud bli matt, mister smidigheten, fine linjer dannes osv. Kort fortalt du må gi den noe å drikke, selv når du har kombinert eller fet hud, fordi dehydrering rammer alle hudtyper. Flere faktorer kan forklare dehydrering av huden: eksterne faktorer som sesongmessige endringer eller forurensning, samt stress, mangel på søvn eller et ubalansert kosthold. Noen ganger er det en uegnet hudpleierutine eller bruk av altfor aggressive produkter som kan forklare mangelen på vann. I alle tilfellene er den gode nyheten at det lett kan rettes på ved å ta i bruk og påføre de riktige fuktighetskremene, som kan gi huden det vannet den trenger for å fylles opp igjen. For å finne ut hvordan du forebygger uttørking av huden og alle tipsene våre for å ta vare på tørst hud, klikk her!

Hva er dehydrert hud?

Kast et blikk på viktigste:

 • Det du ser er det du føler: dehydrert hud mister sin glød og komfort; den kan til og med skalle av. Ved berøring er den grov. Til slutt mangler den smidighet og elastisitet. Når det gjelder følelsen, er den stram og blir irritert av ingenting.
 • Hva som skjer: Huden består av 70% vann, som hele tiden spres fra dermis (det dype laget av huden) til epidermis (det du ser på overflaten). Vanligvis iverksettes fysiologiske mekanismer for å holde huden godt hydrert: I dermis og epidermis fanges vann opp og lagres permanent for å sikre god hydrering av huden, og overskuddet fordamper. Denne fordampningen reguleres av det hydrolipidiske belegget (som består av fettstoffer og vann) på overflaten, som bidrar til å beskytte huden. For dehydrert hud finnes det et problem med retensjon av vann. Det hydrolipide belegget fungerer ikke lenger og huden blir dehydrert.

Jeg sa alltid at jeg hadde tørr hud, fordi jeg trodde det var begrepet som gjaldt all hud. Men min er dehydrert... men det trenger ikke være sånn. Ved å endre hudpleieproduktene mine, som jeg nå velger for å være "hydrerende", har huden min virkelig fått tilbake komfort og mykhet

Stacy, 48 år gammel.
AD_WEBSITE_EXPERT-DOSSIER_DERMATO_M-AMBONATI_2021

MERKNADER FRA EKSPERTEN

Alle kan ha dehydrert hud på et tidspunkt. Det er ikke en patologisk tilstand. Å vende tilbake til det normale kan oppnås raskt med god indre hydrering (drikke nok vann) og ekstern hydrering (ved å bruke en fuktighetskrem).

Dr Marco Ambonati, hudlege

Man bør gjøre

 • Innfør en tilpasset fuktighetsgivende hudpleierutine, sørg for vann, men også midler til å "holde på" dette vannet: dette er rollen til hudpleieproduktene rike på fuktighetsgivende midler. Påført daglig, slukker de tørsten til overhuden, forhindrer at den taper for mye vann og forsterker hudens beskyttelse.
 • Drikk rikelig med vann (1,5 til 2 liter per dag) og velg vannrike frukter og grønnsaker som agurk, salat, tomater, squash, fersken, ananas, jordbær, vannmelon og appelsiner.
  Mat rik på vitamin E bidrar også til å holde huden fuktig, spesielt på overflaten. Den er å finne i vegetabilske oljer som olivenolje eller rapsolje, spinat, nøtter som mandler, peanøtter og hasselnøtter og avokado.

Bør unngås

 • Beskytt deg mot solen selv når den ikke er synlig: husk hver dag å beskytte ansiktet og halsen mot UV-stråler med en solkrem med høy beskyttelse på SPF50+.

Å implementere en effektiv hudpleierutine betyr å velge de riktige produktene...og ta i bruk de riktige vanene og gester for å hjelpe huden din hver dag! For å lindre og fukte huden din, velg en rutine som inkluderer skånsom rens og spesifikke behandlinger. Våre eksperter gir deg alle rådene sine.

Hvordan rense dehydrert hud på riktig måte?

 • Enten du bruker sminke eller ikke, er rensing det første trinnet i en skjønnhetsrutine for å gjenfinne lindret hud og bevare balansen.
   
 • Om morgenen og kvelden, for større hudkomfort, bruk en rensekrem (spesielt om vinteren) og påfør den med fingertuppene. Og for å spare tid, ikke nøl med å bruke et micellært vann med en 2-i-1 rensende og fuktighetsgivende effekt.

Når bør du bruke fuktighetskremene dine?

 • Om morgenen, for å beskytte huden din, påfør en lett fuktighetskrem som også vil fungere som sminkebase. Dette er det viktigste trinnet for å la huden din spille sin barriererolle effektivt. For å fukte effektivt, anbefales det også å påføre en krem om kvelden: påføring to ganger daglig vil gjenopprette hudens smidighet, mykhet og glød raskere og varig.

De riktige hudpleieproduktene

A-DERMA Biology Micellar Water

BIOLOGY A-DERMA Biology Micellar Water

Fjerner sminke - Hydrerer - Renser

  AD_WEBSITE_PICTO_BLOC-PUSH-ARTICLE_2021

Finn ut mer

Finn ut mer om tørr hud

Tilbake til toppen