AD_REACTIVE SKIN_FACE_WOMAN_2021
Innhold

Hvordan lindre ansiktet når du har reaktiv hud som rødmer?

En kulde- eller hetetokt, stress eller kjærlighet ved første blikk: avslører ansiktet deg fordi huden din blir rød? Kribler og rødmer huden din noen ganger, og blir et virkelig ubehag? Dette er det vi kaller reaktiv hud. Hvorfor blir huden rød? Hva forklarer denne følsomheten? Hvilken hudpleie- eller lindrende krem bør du smøre på ansiktet ditt for å roe ned hudens reaktivitet og redusere rødhet? Her er alle tipsene du trenger for å bli kvitt rødhet.

Hva er reaktiv hud som rødmer?

Kast et blikk på viktigste:

  • Det vi ser, vi føler: huden din orker ikke mer! Den er tett, prikker, brenner og kan noen ganger til og med klø. Den har også røde flekker (kalt "erytem") som kommer og går. Denne reaktiviteten kan utløses av stress, varme eller kulde, påføring av et produkt eller til og med vann, friksjon, osv.
  • Hva skjer: reaktiv hud som blir rød er intolerant hud som ikke tåler aggresjon. For det første er ikke huden ordentlig beskyttet – med andre ord, huden spiller ikke lenger sin beskyttende rolle på riktig måte, er permeabel og dehydreres, noe som favoriserer gjennomtrenging av potensielt irriterende midler. Siden den ikke er ordentlig beskyttet, reagerer huden din på en overdreven måte på faktorer som ikke har noen effekt på andre hudtyper: Dette er kjent som hudhyperreaktivitet. Blant utløserne som forårsaker rødhet i ansiktet ditt, skiller vi mellom eksterne faktorer, knyttet til miljøet vårt (kosmetikk og toalettsaker, forurensning, vann, kulde, varme, eventuelle variasjoner i temperatur, UV-stråling fra solen og/eller kjemiske faktorer) og mer personlige faktorer, slik som visse hormonelle eller emosjonelle utløsere (spesielt stress og angst). I tillegg er lys hud den mest berørte.

Når jeg er stresset, blir huden min rød og skjemmende. Så nå prøver å finne et passende hudpleieprodukt for å bli kvitt rødheten, i tillegg til å måtte håndtere stresset mitt. Over tid oppdaget jeg at ved å ta vare på huden min hver dag og velge en passende lindrende krem mot rødhet, klarte jeg å redusere irritabiliteten og rødheten var mindre synlig.

Claire, 38 år gammel

Reaktiv hud: tall som bør kunnes

60%

av de berørte er kvinner

25 år

alder fra når denne tilstanden viser seg

37,6%

av den europeiske befolkningen har reaktiv hud

Sartheten av epidermis, en vanlig patofysiologisk mekanisme for akne vulgaris, rosacea og reaktiv hud som involverer inflammasomaktivering. Gabriella Fabbrocini,

Peaux sensibles, peaux réactives, L.Misery Annales de dermatologie et de vénéréologie (2019) 146, 585—591 

AD_WEBSITE_EXPERT-DOSSIER_DERMATO_M-AMBONATI_2021

Merknader fra eksperten

For å holde huden så fri for rødhet som mulig, unngå å belaste den for mye. Du kan gjøre dette ved å forenkle din daglige hudpleierutine, for eksempel: ikke for mange produkter og bruke milde bevegelser.

Dr Marco Ambonati, hudlege

Man bør

  • Rense, fukte og behandle. For å begrense rødhet i ansiktet er det viktig å bruke milde, ikke-aggressive og parfymefrie produkter. Siden denne typen sensitiv hud krever passende behandling, vil bruken av denne typen produkter unngå risikoen for allergier og hudirritasjon. Et ansikt som viser rødhet er et ansikt som har en tendens til å bli dehydrert lett, og denne tørrheten bidrar til at rødheten vedvarer.
  • Innfør en sunn livsstil. For å effektivt bekjempe rødhet i ansiktet og lindre den reaktive huden din, er det også avgjørende at du har en utmerket livsstil og et sunt, balansert kosthold.

Bør unngås

Alkohol, kaffe og krydret mat bør reduseres. Disse fremmer utvidelsen av blodårene. Mat som er inflammasjonsdempende og rik på gode fettsyrer (som fisk, spesielt sardiner, vegetabilsk olje, ost, crème fraîche, mørk sjokolade, avokado, mandler og egg) bør favoriseres. 

En effektiv rutine handler om de riktige produktene og de riktige handlingene! For å redusere synlige tegn og rødhet i ansiktet over tid, og for å lindre stramhet, rødming og prikking i din sensitive og reaktive hud, innfør en rutine som inkluderer skånsom rens, fuktighetsgiving og pleie. Hvordan velge hudpleieprodukter for å fjerne sminke, fukte og behandle rødheten din? Ekspertene våre gir deg alle rådene sine om hvordan du velger og bruker hudpleieproduktene dine.

Hvordan rense og fjerne sminke fra din
reaktiv hud?

  • Start med å velge en duftfri sminkefjerner som er dermatologisk testet på sart hud. Enten du bruker sminke eller ikke, er rensing det første trinnet i en skjønnhetsrutine for å fjerne urenheter, beskytte og fukte din reaktive hud, og dermed redusere rødhet!
  • Om morgenen og kvelden, rens ansiktet og halsen forsiktig med et rengjøringsmiddel – lotion, gel, micellær vann ... det er ditt valg. Hvis du velger en lotion, påfør den med fingertuppene med lette sirkulære masserende bevegelser. Denne gesten respekterer huden og lar den lindres uten å skape stramhet. Fjern den deretter forsiktig med en bomullspad.
    Hvis du er mer en fan av micellær vann, så påfør det på ansiktet, øynene og leppene med en gjenbrukbar bomullspad, som ofte er mykere enn engangsbomullspads eller servietter

Hvordan behandle din reaktive hud for å lindre
rødhet?

Morgen og kveld: påfør en fuktighetsgivende og lindrende ansiktskrem tilpasset din sensitive hud som vil berolige huden og behandle lokal rødhet. Ta en liten mengde krem på fingertuppene og legg den forsiktig på ansiktet ditt. Bank den lett inn i huden på områder som er røde og varme, spesielt kinnene og nesen, og om nødvendig haken. Unngå å påføre kremen i sirkulære bevegelser, som ofte er for kraftige og har en tendens til å øke rødhet

REAKTIV HUD

BIOLOGY CALM

Dermatologisk lindrende behandling

Dette dermatologiske og sertifiserte organiske hudpleieproduktet lindrer følelser av ubehag og varme, og beskytter og fukter reaktiv hud.

Finn ut mer

BIOLOGY CALM
Tilbake til toppen