AD_FRAGILE SKIN_FACE_WOMAN_LOOKING IN MIRROR_2021
Innhold

Hvordan lindre rødhet i ansiktet etter en laserbehandling?

Har du gjennomgått laserbehandling for å fjerne små flekker, arr eller synlige kapillærer i ansiktet? Siden da, er huden din rød? Har den flekker og føles varm der laseren ble brukt? Dette er helt normalt, da laserbehandling fører til en midlertidig inflammasjonstilstand umiddelbart etter behandlingen. Så det går over! Men vi kan hjelpe deg med å ta vare på huden din med en veldig enkel pleierutine, for å roe ned og reparere den etter laserbehandlingen. 

Hvilke behandlinger mot rødhet eller kremer bør du bruke i ansiktet ditt etter laserbehandling? Hvordan kan du lindre huden din og få rødheten til å forsvinne? Vi forteller deg alt!

Hva er konsekvensene av laserbehandling i ansiktet?

Kast et blikk på viktigste:

  • Det vi ser, føler vi: umiddelbart etter behandlingen, avhengig av hvilken type laser som brukes, kan huden din presentere diskrete symptomer (rødhet eller hevelse av de behandlede områdene i 3 til 15 dager), eller litt mer synlige ettervirkninger som ligner på "blåmerker" og utvikle seg som sådan: til å begynne med mørkeblå eller svart, de blir deretter fiolette, røde, rosa og deretter gule, før de blekner permanent. Det kan også gi hevelse (ødem), en følelse av oppvarming (rødme), en prikkende følelse, svie og rødhet i ansiktet. Den midlertidige rødheten etter laseren skyldes "oppvarmingen" av huden. 
  • Hva som skjer: Denne rødheten skyldes en økning av blodstrømmen i karene. Denne blodstrømmen vil bli ødelagt av varmen fra laseren, noe som vil føre til at rødheten forsvinner.

For å bli kvitt permanent rødhet i ansiktet, gjennomgikk jeg jeg en laserbehandling. Da det var gjort, hadde huden min små, veldig svarte flekker, som blåmerker. Legen hadde advart meg, så jeg bekymret meg ikke, men jeg brukte en krem spesialdesignet for denne typen prosedyrer og jeg har ingen spor av det nå, noen uker senere.

Mathilde, 38 år gammel
AD_WEBSITE_EXPERT-DOSSIER_DERMATO_M-AMBONATI_2021

Merknader fra eksperten

Etter en laserbehandling er huden inflammert (rødhet, rødme osv.), så det er viktig å ikke utsette seg for solen de neste 2-3 ukene. Solbeskyttelse bør påføres daglig.

Dr Marco Ambonati, hudlege

For å lindre rødheten i huden din etter laserbehandling og for å fremme helbredelse, anbefales det å ta i bruk en spesifikk hudpleierutine. For det første er det viktig å forberede huden før laserbehandlingen for å begrense rødhet. Etter laserbehandlingen må du handle for å hjelpe forsvinningen av rødhet og små skorper. Hva er de riktige vanene og trinnene å ta i bruk i løpet av disse to stadiene? Vi forteller deg alt!

Man bør gjøre

Før behandlingen: Forbered huden din ved å rense den morgen og kveld med et passende pleieprodukt som ikke forverrer den, og sørg for at den er fuktet og lindret: dette involverer selvfølgelig pleieproduktene du bruker, men også en sunn livsstil som minimerer irriterende faktorer for huden din.

Bør unngås

  • Etter behandlingen, unngå eksponering for sol eller ekstrem kulde, og sørg for at du spiser et sunt, balansert kosthold med rikelig med vitaminer, som er utmerket for huden.
  • Pass på å også redusere inntaket av alkohol, kaffe og krydret mat, da disse fremmer utvidelsen av blodårene. På den annen side er inflammasjonsdempende mat rik på gode fettsyrer å foretrekke.

Etter behandlingen er prioriteten å ta i bruk den riktige rutinen for å roe ned effekten av behandlingen (rødhet, rødme og ubehag), og deretter ta vare på huden for å la den restituere seg og leges skikkelig. Her er 3 enkle trinn å følge.

Hvordan lindre ansiktet etter laserbehandling?

Rett etter behandlingen, påfør en avkjølende spray og en lindrende krem for å roe følelsen av svie, varme og rødhet. I dagene som følger, vær forsiktig så du ikke klorer opp de små skorpene som har dannet seg for å unngå infeksjon og arr. Velg en dusj istedenfor et bad, så du ikke blir for våt på huden, og tørk ansiktet ved å klappe det lett med et mykt håndkle, uten å gni. Du kan sminke deg, men ikke glem å bruke solbeskyttelse (minimum SPF30) hvis du skal ut. 

Hvordan rense, fukte og beskytte huden din etter laserbehandling? 

Om morgenen og kvelden, rens huden din med et produkt tilpasset sensitiv og sart hud: et viktig skritt for å lindre rødhet. Lotion, gel, vann ... velg teksturen du foretrekker. Pass på at du bruker gjenbrukbare bomullspads, som er mildere og mindre aggressive enn engangspads.

Velg og bruk deretter en fuktighetskrem mot rødhet eller en helbredende fuktighetskrem. Påfør en liten mengde krem på fingertuppene og klapp den lett på ansiktet før du glatter den forsiktig inn. Unngå å påføre kremen i sirkulære bevegelser, som ofte er for kraftige og har en tendens til å øke rødhet. 

  AD_WEBSITE_PICTO_BLOC-PUSH-ARTICLE_2021

Finn ut mer

Lær mer om hud som har en tendens til å rødme

Tilbake til toppen