AD_MODELS_WOMAN-LOOK-LEFT_2021
Innhold

Næringsgivende ansiktskrem: for hvem? for hva?

Tørr hud i ansiktet er ubehagelig: mellom følelse av stramhet, større følsomhet og forekomsten av rødhet eller til og med flekker, roper huden din om hjelp! Det riktige tiltaket: gi den næring, dypt og daglig, med en næringsgivende ansiktskrem. For hvis du har tørr hud, er det fordi den mangler fett (lipider) og essensielle fettsyrer. Konsekvensen: det "beskyttende" belegget (kjent som "hydrolipidbelegget") er endret, så den blir mindre motstandsdyktig mot aggresjon, og huden din blir dermed svekket. Hva er årsakene til tørr hud? Hvilken rutine bør jeg ta i bruk for å lindre og gi næring til tørr hud? Hvilken krem bør du velge for en ultra-nærende virkning i tilfelle veldig tørr hud i ansiktet? Ekspertene våre deler sine praktiske råd om hvordan du kan gjenopprette myk, lindret hud.

Å FORSTÅ MIN TØRRE HUD

Tørr eller dehydrert hud: kan du se forskjellen?

Tørr hud mangler lipider, dvs. fettstoffer som er essensielle for at overhuden skal spille sin rolle som et beskyttende skjold mot ytre aggresjoner og også mot vannfordampning. Tegn på tørr hud: stramhet, flekker, rødhet og til og med irritasjon.

Dehydrert hud mangler vann: dette fenomenet med dehydrering kan påvirke alle hudtyper. Tegnene på tørst hud: matt hud, ru hud, dehydrerte fine linjer.

Det er derfor viktig å gi huden din det den trenger: lipider for å nære og styrke den hvis du har tørr hud, vann hvis den er dehydrert. Og ikke omvendt...

Er huden din dehydrert?

Les våre råd om fuktighetsgivende hudpleie

Hva er tørr hud?

Kast et blikk på viktigste:

  • Hva vi ser, hva vi føler: stramhet, områder med hudavskalling, små rynker på visse områder av ansiktet.
  • Hva som skjer: Tørr eller veldig tørr hud er hud som mangler lipider i epidermis (øvre lag av huden) og også i hudens beskyttende belegg kalt hydrolipidbelegget. Huden er ikke ordentlig beskyttet; dens barrierefunksjon er svekket. Hva er konsekvensene? På den ene siden holder ikke huden like godt på vann og blir dehydrert. På den annen side er den mer sårbar for ytre aggresjoner. Den må derfor næres, fuktes og beskyttes.
    Denne tørrheten kan være genetisk (tørr hud fra mor til datter) eller knyttet til alder (rundt overgangsalderen) eller uegnet kosmetikk eller medisiner.

Det tok meg en stund å innse at jeg hadde tørr hud, at det var naturen dens og at jeg måtte hjelpe den med å forsvare og gjenopprette seg selv med de riktige hudpleieproduktene, altså nærende og ikke bare fuktighetsgivende. Siden den gang har jeg tilpasset rutinen min, og jeg føler at huden min er mer glødende og smidig.

Marine, 28 år gammel.

Tørr hud: tall som bør kunnes

1/3

av folket har tørr hud

59,1%

av kvinnene i EU har tørr hud

42,8%

av mennene i EU har tørr hud

AD_WEBSITE_EXPERT-DOSSIER_DERMATO_M-AMBONATI_2021

Merknader fra eksperten

Tørr hud er mer følsom for alle ytre aggresjoner, og den nærende kremen du påfører vil være dens første skjold, så ikke nøl med å påføre den morgen og kveld.

Dr Marco Ambonati, hudlege

bør man gjøre?

  • Ta i bruk en tilpasset pleiende hudpleierutine, dvs. spesielt utviklet for tørr eller veldig tørr hud. Påfør hudpleieproduktene skånsomt morgen og kveld med fingertuppene. Og velg en passende sminkefjerner, som skal brukes med en vaskbar bomullspad, som er mykere enn engangspads. 
  • Tilpass kostholdet ditt ved å drikke mye vann og ved å fokusere på vitaminer, spesielt vitamin A, sporstoffer og fettsyrer (omega 3, 6 og 9) som finnes i fet fisk, men også i matvarene av animalsk opprinnelse, som lever eller smør, eller farget frukt og grønnsaker (melon, aprikos, gulrot, tomat, osv.).

Bør unngås

  • Solen! Hver dag, selv når solen ikke skinner, husk å beskytte ansiktet og halsen mot UV-stråler med en solkrem med høy beskyttelse på SPF50+.

Å implementere en effektiv hudpleierutine betyr å velge de riktige produktene og ta i bruk de riktige vanene! For å redusere de synlige tegnene på tørrhet i ansiktet ditt, og for å lindre stramhet og ubehag, velg en rutine som inkluderer skånsom rens og passende pleie. Følg rådene fra ekspertene våre.

Hvordan rense tørr hud riktig?

  • Enten du bruker sminke eller ikke, er rensing det første trinnet i en skjønnhetsrutine for å holde huden strålende og balansert, morgen og kveld. For større hudkomfort – og spesielt ved veldig tørr hud – bruk en rensekrem (spesielt om vinteren) og påfør den med fingertuppene. Og for å spare tid, ikke nøl med å bruke et micellært vann med en 2-i-1 rensende og fuktighetsgivende effekt.
  • Hvis du velger en lotion, påfør den med fingertuppene med lette sirkulære masserende bevegelser: denne gesten respekterer huden og lar den lindres uten å skape stramhet. Fjern den deretter forsiktig med en bomullspad. Hvis du er mer fan av micellært vann, så påfør det på ansiktet, øynene og leppene med en gjenbrukbar bomullspad, som ofte er mykere enn engangsbomullspads eller servietter.

Hvordan gi næring til din tørre eller veldig tørre hud?

  • Påfør en fyldigere, nærende krem om morgenen, som også vil fungere som sminkebase. Dette er det viktigste trinnet for å la huden din spille sin barriererolle effektivt. For å effektivt gjenopprette tørr hud, anbefales det også å påføre en næringsgivende krem om kvelden: næring to ganger daglig av huden vil gjenopprette dens smidighet, mykhet og glød raskere og varig. Denne påføringen kan gjøres daglig, som en behandling om vinteren, eller etter at huden har tørket ut på grunn av bruk av uegnet kosmetikk, sykdom, utmattelse, osv.

De riktige hudpleieproduktene

A-DERMA Biology Nutri

BIOLOGY NUTRI A-DERMA Biology Nutri

Nærer - Beskytter - Hydrerer - Kløedempende*

  AD_WEBSITE_PICTO_BLOC-PUSH-ARTICLE_2021

Finn ut mer

Finn ut mer om tørr hud

Tilbake til toppen