AD_MANNEQUINS_FEMME-BRUNE-REGARD-VERS-LE-BAS_2021
Innhold

Hvordan lindre ansiktsrødhet på grunn av rosacea?

Er huden din rød på nesen, kinnene og haken? Har du flekker, små områder med hevelser (eller ødem) og flekker? Det kan hende du lider av rosacea (også kjent som couperose) i ansiktet ditt. Selv om det er en vanskelig tilstand å leve med fordi den er så synlig, bør du vite at du ikke er alene og at det finnes løsninger for å lindre og redusere symptomene. Hva forårsaker rosacea? Hvilke kremer eller behandlinger mot rødhet er effektive for å lindre den og få tegnene på rosacea til å forsvinne? Ekspertene våre deler alle de viktige opplysningene du trenger for å forsone deg med huden din. 

Hva er rosacea i ansiktet?

Kast et blikk på viktigste:

 • Det vi ser, føler vi: midlertidig rødhet på kinnbeina ledsaget av lokaliserte varmefornemmelser kalt "rødme", røde flekker i ansiktet som forsvinner når de blir trykt på (erytem), kviser (kalt papulo-pustler), utvidelse av små overfladiske kar og noen ganger til og med hevelser i visse områder av huden (ødem). Disse forskjellige symptomene fører til synlige tegn (huden er rød, med kviser) og ubehag: en prikkende følelse eller til og med brennende følelse. 
 • Hva som skjer: rosacea er en kronisk inflammatorisk hudsykdom som påvirker de små blodårene. Det viser seg i «oppbluss» (dvs. periodiske, mer intense episoder). Det kommer frem i midten av ansiktet (nese, hake, kinn). Denne rosaceaen oppstår når huden ikke lenger spiller sin beskyttende rolle riktig, blir permeabel og dehydrert: immunsystemet fungerer ikke lenger korrekt og skaper inflammasjon. Dette får blodårene til å utvide seg, noe som resulterer i rødhet på overflaten av huden. 
   
 • Hvor det kommer fra: rosacea kan skyldes genetiske faktorer (arvet fra foreldrene våre), som å ha lys hud og lyse øyne, eller miljøfaktorer (temperaturvariasjoner, sol). Det kan også skyldes en unormal reaksjon fra mikroblodårene grunnet varme eller andre utløsere (krydret mat, varme drikker, alkohol, røyking). Til slutt kan det være forårsaket av overdreven tilstedeværelse av en midd, naturlig tilstede på huden i ansiktet (Demodex).

Rosaceaen i ansiktet mitt dukket opp rett før 30-årsdagen min: det er tidlig. Det startet med rødhet, en følelse av varme i kinnene. Så fort det blir varmt eller kaldt, blir det verre... så over tid har jeg fått "gode" vaner: Jeg beskytter huden min ved å bruke kremer mot rosacea og lindrende pleieprodukter for ansiktet mitt

Sonia, 45 år gammel.

Rosacea: tall som bør kunnes

60%

av de berørte er kvinner

30 år

alderen som rosacea oftest oppstår etter

45 millioner

mennesker er berørte over hele verden

Rosacea: sensitiv hud på daglig basis. Célia Bourdier Pharmaceutical sciences. 2017. dumas-01676601​ “la couperose et la rosacée”. [internett] dermato-info.fr Dr Fabienne Trouche

AD_WEBSITE_EXPERT-DOSSIER_DERMATO_M-AMBONATI_2021

Kommentarer fra eksperten

For å begrense tegnene på rosacea (varmefølelse, utvidelse av blodkar, rødhet) velg kosmetikk uten duft, uten alkohol (kalt ALCOHOL DENAT i formelen) og produkter som ikke er komedogene.

Dr Marco Ambonati, hudlege

For å lindre rødhet på grunn av rosacea og redusere de synlige tegnene, bruk en hudpleierutine som kombinerer rensing, fuktighetsgivende og påføring av ett eller flere produkter spesielt tilpasset hud som er utsatt for rosacea.
Hva bør du gjøre for å lindre rødhet i ansiktet ditt? Hvilke effektive hudpleieprodukter og kremer bør du velge for å behandle huden din? Vi forteller deg alt. 

Man bør gjøre

 • For å begrense rødheten i ansiktet på grunn av rosacea, må du først bruke hudpleieprodukter som vil lindre huden din, uten å forverre det. Sørg for å holde huden godt hydrert. Dette innebærer selvfølgelig hudpleieproduktene du bruker, men også huske å drikke nok vann gjennom dagen. 
 • En sunn livsstil bidrar også til sunn hud. Sørg for å trene (uten å utsette deg selv for sol eller ekstrem kulde), få nok søvn og hvile regelmessig, og spis et sunt, balansert kosthold som inneholder vitaminer, som er utmerket for huden.

Bør unngås 

 • Prøv å unngå faktorer som du har identifisert som irriterende på huden din. 
 • Sørg for å redusere inntaket av alkohol, kaffe og krydret mat, da disse fremmer utvidelsen av blodårene. På den annen side er mat som er betennelsesdempende og rik på gode fettsyrer – som frukt, grønnsaker, fet fisk (laks, sardiner osv.) – å foretrekke.

Hvordan rense og fjerne sminke fra rosacea-utsatt hud på riktig måte?

 • Start med å velge en rense- og sminkefjerner tilpasset din spesielt sensitive, rosacea-utsatte hud. Enten du bruker sminke eller ikke, er rens(eller sminkefjerning) det første trinnet i en skjønnhetsrutine for å beskytte og fukte huden din og redusere rødhet, flekker og kviser, samt varme, prikking og stramhet.
 • Om morgenen og kvelden, rens ansiktet og halsen forsiktig med et rengjøringsmiddel – lotion, gel, micellær vann... det er ditt valg. Hvis du velger en lotion, påfør den med fingertuppene med lette sirkulære masserende bevegelser. Denne gesten respekterer huden og lar den lindres uten å skape stramhet. Fjern den deretter forsiktig med en bomullspad.
 • Hvis du er mer en fan av micellært vann, så påfør det på ansiktet, øynene og leppene med en gjenbrukbar bomullspad, som ofte er mykere enn engangsbomullspads eller servietter.
   

Hvordan behandle huden din for å lindre rødhet på grunn av rosacea? 

 • Morgen og kveld: Påfør en rosaceakrem for å lindre huden din, behandle lokal rødhet og begrense forekomsten av små kar. Ta en liten mengde krem på fingertuppene og legg den forsiktig på ansiktet ditt. Bank den lett inn i huden på områder som er røde og varme, spesielt kinnene og nesen, og om nødvendig haken. Unngå å bruke den i sirkulære bevegelser, som ofte er for kraftige og har en tendens til å øke rødheten.

ROSACEA-UTSATT HUD

BIOLOGY A.R

Dermatologisk hudpleie mot rødhet

Dette dermatologiske og sertifiserte organiske pleieproduktet reduserer rødhet og intensiteten av rødme, og tilfører fuktighet og lindrer hud som er utsatt for rosacea.

Finn ut mer
BIOLOGY A.R

  AD_WEBSITE_PICTO_BLOC-PUSH-ARTICLE_2021

Finn ut mer

Lær mer om hud som har en tendens til å rødme

 

Tilbake til toppen