AD_IRRITATIONS_CHILD-IRRITATED-CHEEK-CREAM_LARGE_2021

Lindre atopisk dermatitt i ansiktet

Atopisk dermatitt, også kjent som "atopisk eksem", er en kronisk inflammatorisk dermatose (hudtilstand), og veksler mellom utbrudd og perioder med remisjon. Det har en genetisk disposisjon og rammer hovedsakelig barn, men vedvarer noen ganger inn i voksen alder. I ansiktet utvikles atopisk dermatitt ofte i foldene: bak øret eller på øyelokkene. For deg, barnet ditt eller babyen din: hva bør du unngå å gjøre for at du kan takle atopisk eksem i ansiktet bedre? Den rette oppskriften innebærer behandling og lindring av huden. Alle våre råd i denne praktiske planen.

 • I ansiktet utvikler det seg ofte atopisk dermatitt på øyelokkene, hvor huden er tynn, lett tørker ut og har "fordypninger", som oppmuntrer til at allergener blir liggende igjen og utvikler irritasjon. 
   
 • Røde, uregelmessig konturformede flekker som blir dekket med små, kløende, sivende blemmer. 
   
 • I dag er 20% av barn rammet, i disse tilfellene begynner symptomene i de første tre månedene av livet, samt 2 til 3% av voksne.

Hvorfor bør du unngå å bruke bomullsdotter til å rense ansiktet?

Selv om de virker myke, bør du unngå å gni bomullen på sart hud. For å fjerne sminke og rense ansiktet ditt (eller barnets), velg en sirkulær massasje med fingrene med et produkt som passer for atopisk hud, før du skyller med lunkent vann og tørker ansiktet ved å klappe lett med et håndkle. 

 • Medisinsk konsultasjon er nødvendig for å finne passende behandlinger. Påfør deretter den foreskrevne behandlingen hver dag. 
   
 • Påfør en mykgjørende krem en eller to ganger om dagen på de tørre områdene i ansiktet for å styrke hudbarrieren, redusere kløefølelsen forbundet med tørr hud og redusere hyppigheten av utbrudd.
   
 • Bruk en rutine som kombinerer en mykgjørende vask og en mykgjørende balm, krem eller lotion.
   
 • Velg et ultra-skånsomt såpefritt vaskeprodukt og skyll med varmt vann. Og ikke glem å klappe tørr – aldri gni! 
   
 • For voksne, unngå å sminke med "klassiske" produkter som tetter huden og hindrer den i å puste eller med en formulering som inneholder midler som er «harde» mot sart hud. Velg medisinske, hypoallergene og ikke-komedogene sminkeprodukter (selges på apotek) og bruk en lett foundation.
   
 • Hvis det oppstår kløe, velg kulde (i stedet for å gi etter for kløing!) Påfør en ispose eller isbiter (i en ren klut) på de berørte områdene. Sjekk ut for flere tips på hvordan du kan lindre kløe.
AD_WEBSITE_EXPERT-DOSSIER_DERMATO_M-AMBONATI_2021

Merknader fra eksperten

Ansiktet er en svært utsatt del av kroppen (vind, temperaturvariasjoner, sol osv.) og er derfor mer utsatt for følelser av ubehag. Ikke nøl med å påføre kremen eller leppestiften på nytt i løpet av dagen. Husk også å bruke solbeskyttelse.

Dr Marco Ambonati, hudlege

Tilbake til toppen