AD_NUTRITION_MATURE-SKIN-WOMAN_LARGE_2021
Innhold

Hva er solens effekt på huden?

I 20-årsalderen blir huden brun og solen ser ikke ut til å påvirke hudens ungdommelighet. I 30-årsalderen kommer de første rynkene fra solen, og ved 40-årsalderen vises mørke flekker når de utsettes for UV-stråler. Naturlig aldring av huden er selvfølgelig involvert, men ikke utelukkende. Solens effekter har en tendens til å akselerere dette fenomenet. Hvordan? Vi forklarer alt.

UV-stråler forårsaker kaos i av cellekjernen

Nesten 90% av UVB og 80% av UVA-strålene blokkeres naturlig av huden, men den resterende prosentandelen når huden vår mer eller mindre dypt avhengig av person. Når ultrafiolette stråler når cellene våre, forårsaker de oksidativt stress fra frie radikaler. Normalt blir dette oksidative stresset nøytralisert av naturlige reguleringsmekanismer. Men med alderen, og ved langvarig eksponering for UV og spesielt UVA-stråler, blir denne mekanismen overveldet og frie radikaler øker.
Den direkte konsekvensen av dette oksidative stresset er en endring i cellenes helse. For eksempel kan UVA-stråler svekke riktig celledeling og dermed redusere hudens naturlige reparasjonskapasitet. På samme måte kan de skade visse cellulære proteiner som deretter blir giftige for cellen. Normalt blir disse giftstoffene naturlig eliminert av cellene, men her igjen, under påvirkning av UVA, endres denne metabolismen og fungerer feil.
Oksidativt stress fører dermed til nedbrytning av elastin og kollagen, noe som resulterer i slapp hud, tap av elastisitet og fasthet, og forstyrrelse av melanocytter. 

Merk: effekten av solen skjer vanligvis tidligere for personer med lys hud, som er mindre motstandsdyktige mot UV-lys.

Hva er tegn på aldring av huden?

Flekker, rynker... de uunngåelige tegn på aldring av huden

Mørke flekker

 Aldring av huden kan resultere flekker som ikke var der før. Disse tegnene er spesielt synlige på utsatte områder som ansikt, hender eller brystområdet. Det vanligste er pigmentflekker (hyperpigmentering) i ulik grad av mørkhet. Også kjent som "aldersflekker", selv om de kan vises i alle aldre, er de ikke helsefarlige. De reflekterer rett og slett dysfunksjon i melanocyttene, cellene som gir pigment til huden. Denne dysfunksjonen fungerer også andre veien, med hvite flekker (hypopigmentering) på huden.

Hvorfor øker solen forekomsten av rynker?

Andre tegn på fotoaldring inkluderer rynker, som er mer eller mindre fremtredende og er et resultat av at huden mister tone, elastisitet og fasthet, men også tørr hud. Husk at for mye UV-eksponering fremskynder alle disse tegnene.

Innfør en sunn livsstil for bedre forebygging

Det finnes ingen mirakelkur, men en sunn og ansvarlig livsstil er en viktig alliert for å beskytte huden din, dens solmotstandskapital og dens ungdommelighet. Med andre ord, ikke nøl med å: 

  • Bruke passende solbeskyttelse når du går ut i solen.
     
  • Spis et sunt og balansert kosthold, gjerne rikt på antioksidanter.
     
  • Unngå å stresse huden med andre skadelige faktorer som røyking eller alkohol.
     
  • Rens og fukt huden din godt om natten: huden din må være godt renset og fuktet for å prøve å utsette for tidlig aldring av huden.

De riktige hudpleieproduktene

A-DERMA Protect After sun

PROTECT AH A-DERMA Protect After sun

Beroliger - Hydrerer

AD_WEBSITE_PICTO_BLOC-PUSH-ARTICLE_2021

Mer informasjon

Ytterligere råd for solsensitiv hud
 

AD_WEBSITE_ PDP_OAT_BLOC_2021 577x577 bloc avoine

Rhealba Havre®: unik

Rhealba havre®, vår skatt dyrket gjennom økologisk landbruk, er den planteaktive ingrediensen med rebalanserende, beroligende og reparerende dermatologiske egenskaper, som finnes i alle våre produkter.

RHEALBA HAVRE® 

Tilbake til toppen