AD_WEBSITE_BRAND-PAGE_GDP-DTO-ERT_TEST-DTO_2021

Formler egnet for sart hud

Selv om vi er drevet av et ønske om å forandre livene til sart hud, er det vitenskapelig nøyaktighet som veileder oss i hvert stadium av produktutviklingen vår.

Hver dag bidrar 326 eksperter i 4 forsknings- og utviklingssentre til denne toppkvaliteten, og garanterer optimal effektivitet og toleranse. Valget og sikkerheten til ingrediensene, balansen i formlene, in vitro og in vivo tester av ferdige produkter, ingenting er overlatt til tilfeldighetene, alt er nøye undersøkt av våre vitenskapelige team. Fra design til markedsføring gjennomgår hvert produkt flere hundre tester. Et enkelt tvistepunkt og produktet er eliminert. Å være nøyaktig betyr å nekte å gå på akkord med effektivitet og toleranse.

Våre svar på spørsmålene dine

Sikkerhet er vår prioritet; vi er absolutt kompromissløse gjennom hele produktdesignsyklusen. Den er basert på et sett med strenge prosedyrer:
– Ved valg av råvarer verifiserer vi opprinnelsen, effektiviteten og sikkerheten.
– Vi fokuserer spesielt på deres innvirkning på helse og miljø.
– Men også når det gjelder formelen for å beskytte mot enhver risiko for bakterie- eller soppforurensning.
– Og sørger for at alle ingrediensene i formelen forblir perfekt stabile over tid.
Og hvis noen gang ett og bare ett av disse trinnene ikke er krysset av på listen, blir ikke produktet vårt lagt ut på markedet. Dette har vært en del av vårt farmasøytiske DNA og vår gruppes ekspertise i over 60 år.

Nei, europeiske regler forbyr det.
Dyreforsøk har vært forbudt i EU siden 2004 for ferdige produkter og siden 2013 for ingredienser som brukes til å lage disse produktene.
Pionerer innen denne tilnærmingen, og siden 1995 har vi brukt innovative modeller av rekonstruert hud.
6000 rekonstruerte epidermis ble brukt av Pierre Fabres forsknings- og utviklingsteam i 2019 i laboratoriet for å sikre sikkerheten og effektiviteten til produktene våre, før det settes opp in vivo-tester på frivillige. Disse testene utføres deretter under dermatologisk kontroll og, om nødvendig, ved bruk av høytytende måleinstrumenter.
I tillegg er vi økonomisk involvert i de europeiske forskningsprogrammene for utvikling av alternative metoder for dyreforsøk, utført i fellesskap av EU-kommisjonen og kosmetikkindustrien.

I formlene våre er det behov for alle ingrediensene vi har valgt. Et dermokosmetisk produkt må dekke behovene til huden din. I denne forbindelse inneholder den én eller flere aktive ingredienser og hjelpestoffer som er nøye utvalgt for deres effektivitet eller rolle i behandling av et symptom.
Kombinasjonen av disse ingrediensene garanterer:
– En behagelig tekstur slik at forbrukeren ønsker å bruke den eller holder seg til sitt hudpleieprogram.
– En stabil formel som garanterer effektivitet over tid.
– Riktig konservering fra produksjonsøyeblikket til utløpsdatoen og gjennom hele bruksperioden.
– Alt dette ved å sikre riktig toleranse av produktet ved behandling av spesifikke hudsykdommer.
Våre formler har den perfekte balansen av nøye utvalgte ingredienser, og hver enkelt har en viktig rolle.

AD_WEBSITE_BRAND-PAGE_GDP-DTO-ERT_EVAL-TOXICO_2021 1440x700

Toksikologisk vurdering av ingredienser

Først av alt evaluerer vi ingrediensene som inngår i produktene våre:

 • Konsentrasjonen av ingrediensen i produktet som vil komme i kontakt med huden eller håret.
   
 • Kontakttiden som avhenger av type produkt (skylles av eller las være på).
   
 • Produktkategorien (ansikt, kropp, hår) og dermed eksponeringsoverflaten. 
   
 • Målgruppen med spesiell oppmerksomhet på den "sensitive" befolkningen, dvs. babyer, barn, gravide kvinner, de med hudsykdommer.
   
 • For hvert råmateriale som brukes, utarbeider en sikkerhetsvurderingsperson et sammendrag av sikkerheten til råvaren, som inkluderer alle de ovennevnte elementene, supplert med en grundig studie av sammensetningen av eventuelle tilsetningsstoffer og urenheter. Den gir deretter en positiv eller negativ vurdering av bruken av stoffet i henhold til den tiltenkte bruken og målbrukeren, med restriksjoner som kan brukes etter behov i henhold til: produktkategorien, en spesifikk demografi eller formuleringsforholdene.

For hvert av råvarene til et produkt gjennomføres det i gjennomsnitt 6 forskjellige toksikologiske evalueringer.
På daglig basis jobber 19 toksikologiske eksperter for å garantere sikkerheten og harmløsheten til våre dermo-kosmetiske produkter for forbrukerne våre.
I tillegg, for at en ny ingrediens skal inkluderes i vår råvareportefølje, må den gjennomgå en sekvens av in vitro-tester og analyser, bestemt av sikkerhetsrådgiveren, for å garantere sikkerheten dens. Denne prosessen kan ta opptil 7 måneder.
Alle disse trinnene garanterer at produktene vi legger ut på markedet er helt trygge.

AD_DERMATOLOGICAL-EXPERTISE_SKIN-CONSULTATION-ARMS-HANDS_LARGE_2021 1440x700

Evaluering av ferdige produkter: brukstester og kliniske studier

Sikkerhetsvurderingen utføres ikke bare på råvarenivå, men også på ferdigproduktnivå. Dette ble utført ved hjelp av følgende prosess:

Vi utfører prekliniske in vitro-tester. Avhengig av type produkt, kan dette inkludere tester av:

 • Okulær toleranse
   
 • Hudtoleranse
   
 • Fototoksisitet

Deretter utfører vi in vivo kliniske toleransetester på frivillige. I henhold til vårt interne utviklingscharter settes det opp ulike typer studier på sunn hud og deretter på måldemografien:

 • Sensibiliseringstest under maksimal eksponering under medisinsk tilsyn
   
 • Hud- og/eller øyetoleransetest under maksimale eller normale bruksforhold, under dermatologisk og/eller oftalmologisk og/eller pediatrisk kontroll.

Disse testene utføres under dermatologisk kontroll og/eller ved hjelp av høyytelses måleinstrumenter for å garantere deres sikkerhet, effektivitet og toleranse.

AD_WEBSITE_BRAND-PAGE_GDP-DTO-ERT_COMMERCIALISATION_2021 1440x700

Produksjon og markedsføring

Et A-DERMA dermo-kosmetikkprodukt kan bare markedsføres hvis hvert av de foregående trinnene er utført og har gitt tilfredsstillende resultater, både når det gjelder sikkerhet og effektivitet. Og hvis selv en av disse testene ikke oppfyller kravene våre, vil ikke produktet bli markedsført.

Hvis vi tar det konkrete eksemplet med Exomega Control Emollient Cream for atopiske barn, gjennomfører vi 592 kontrolltester før markedsføring, dvs. under design- og utviklingsfasen av produktet. Denne fasen kan ta opptil 3 år for å garantere sikkerhet og effektivitet for brukerne våre.
Når den først er på markedet, i løpet av hver produksjonsdrift, utføres ikke mindre enn 164 tester i fabrikkene våre i det sørvestlige Frankrike. Det er totalt 756 tester for ett produkt!
Produktene våre produseres i Frankrike, lokalt i fabrikken vår i Soual, som ligger i Tarn.

AD_WEBSITE_BRAND-PAGE_GDP-DTO-ERT_COSMETOVIGILANCE_2021 1200x600

Kosmetikkovervåkning

14 år før kravene i den europeiske kosmetikkforordningen fra juli 2013, opprettet Pierre Fabre-gruppen, som vi tilhører, vårt verdensomspennende nettverk for kosmetikkovervåking. 

Dette nettverket med 15 ansatte, inkludert 8 farmasøyter ved hovedkontoret, og mer enn 70 personer i landene der produktene våre markedsføres, utvikler ekspertise på alle mulige bivirkninger som kan oppstå ved bruk av de dermo-kosmetiske produktene. Dermed studerer de med forbrukeren og/eller hans lege/hudlege, typen reaksjon, i absolutt konfidensialitet.

Takket være dette nettverket og tilbakemeldingene, fortsetter sikkerheten til produktene våre å bli nøye overvåket gjennom markedsføringen.
Det er kun gjennom en grundig studie av denne tilbakemeldingen fra forbrukerne eller helsepersonell at vi kontinuerlig kan forbedre formlene til produktene våre.

Steril kosmetikk:
en teknisk bragd

Tilstedeværelsen av vann er en faktor som favoriserer utviklingen av mikroorganismer i formler. Det er to mulige løsninger for å unngå dette fenomenet:
 - Bruk av konserveringsmidler eller ingredienser med en konserveringsfunksjon som vil begrense utviklingen av mikroorganismer,
- Sterilisering av formler som vil eliminere mikroorganismer fra produksjonsprosessen: dette er Sterile Cosmetics!

AD_WEBSITE_VEGETAL_EXOMEGA-CONTROL-CS_LAIT-200ML_LIFESTYLE_2021 577x577

Steril kosmetikk, en unik prosess for å gi avkall på behovet for konserveringsmidler i formler. For å gjøre dette er vi avhengige av kunnskapen til vår farmasøytiske gruppe når det gjelder produksjon av injiserbare medisiner, noe som krevde 10 års forskning.

Steril kosmetikk er den første og eneste løsningen til dags dato som tilbyr formler med et minimum av komponenter, som inneholder kun essensielle aktive ingredienser for den mest sarte huden og har absolutt ingen konserveringsmidler eller tilsvarende. Garanti for en sikker og effektiv formel for hele bruksperioden.

Steril kosmetikk, en unik sikkerhet for den mest sarte huden.
Fordi atopisk-utsatt hud er den mest sarte og som oftest barns hud, valgte A-DERMA å utvikle sine Exomega mykgjørende kremer med steril kosmetisk teknologi i 2012. 

A-DERMA steril kosmetikk inneholder kun ingredienser som er essensielle for huden og er garantert fri for konserveringsmidler.

AD_WEBSITE_BRAND-PAGE_GDP-DTO-ERT_EXOMEGA-BAUME-CS_2021 577x577

A-DERMA EXOMEGA CONTROL 

De eneste STERILE mykgjørende pleieproduktene som bruker naturlige plantebaserte ingredienser, inneholder kun de essensielle ingrediensene for å lindre veldig tørr sart hud og atopisk utsatt hud. Hudpleieprodukter som er fuktighetsgivende, beskyttende og som reduserer tørrhet over lengre tid for babyer, barn og voksne.

“Pasienten i fokus ”

Integrert i den medisinske avdelingen, er “pasienten i fokus ” forpliktet til pasienter og forbrukere ved å integrere deres behov og forventninger i utviklingen av produkter og tjenester: Organisering av lokalsamfunn og pasientstyrer, partnerskap og sponsing med pasientforeninger, epidemiologiske studier, sosial lytting... 

Det lar stemmene til de som lider av kroniske hudsykdommer, som ofte er "svært synlige", bli forstått og hørt.

Hos A-DERMA er “Pasienten i fokus” en grunnleggende tilnærming, i hjertet av våre bekymringer som et engasjert dermatologisk merke.
Selv om toleranse og effektivitet er hovedkriteriene for å evaluere produktene våre under utvikling, fullfører daglig inkorporering, inkludert brukervennlighet og praktisk bruk av produktene våre på daglig basis, spesifikasjonene våre. 
Denne overholdelsen er direkte relatert til effektiviteten til et produkt.

AD_WEBSITE_EXOMEGA-CONTROL_SPRAY-200ML_PANIER_LIFESTYLE_2021 577x577

Exomega CONTROL
Mykgjørende spray

Et veldig godt eksempel på et A-DERMA-produkt som er et resultat av arbeidet med pasienten i fokus er Exomega CONTROL mykgjørende spray: et eksplisitt mykgjørende pleieprodukt, som brukes på under ett minutt, beregnet på å forbedre dagliglivet til tørr, atopisk utsatt hud takket være den praktiske og brukervennlige bruken av produktet innpakket i en kontinuerlig 360° diffusorspray.

■ Våre eksperter svarer deg

Hvordan kan du være sikker på at produktene dine er trygge?

Vår forsknings- og utviklingsdirektør,
Xavier Ormanceys svar

Playing YouTube videos requires the use of cookies in order to offer you targeted advertising based on your browsing For more information, please visit YouTube's « cookie » policy.

You have rejected Youtube's cookies and therefore you cannot view the video.

You can change your choices by clicking on « Cookie Settings » and accept Youtube's cookies to enable the video.

You can change this setting and withdraw your consent at any time.

Hvorfor bruker du hormonforstyrrende stoffer i formlene dine?

Vår toksikolog,
Pierre Jacques Ferrets svar

Playing YouTube videos requires the use of cookies in order to offer you targeted advertising based on your browsing For more information, please visit YouTube's « cookie » policy.

You have rejected Youtube's cookies and therefore you cannot view the video.

You can change your choices by clicking on « Cookie Settings » and accept Youtube's cookies to enable the video.

You can change this setting and withdraw your consent at any time.

Hvorfor har du alltid kontroversielle ingredienser i formlene dine?

 

Direktør for innovasjonssenteret vårt,
Anne Laure Gaudrys svar

Playing YouTube videos requires the use of cookies in order to offer you targeted advertising based on your browsing For more information, please visit YouTube's « cookie » policy.

You have rejected Youtube's cookies and therefore you cannot view the video.

You can change your choices by clicking on « Cookie Settings » and accept Youtube's cookies to enable the video.

You can change this setting and withdraw your consent at any time.

Tilbake til toppen