AD_ATOPIC-DERMATITIS_WOMAN-HAIR_LARGE_2021

Å lindre atopisk dermatitt i hodebunnen

Du eller barnet ditt lider av atopisk eksem i hodebunnen. Resultatet: røde flekker, skorper (noen ganger til og med flass) og svært ubehagelig kløe. Hvordan kan vi ta bedre vare på denne svekkede hodebunnen? Vi har utarbeidet en praktisk plan for å hjelpe deg å lære deg de riktige vanene du bør ta i bruk. 

 • Hos spedbarn og små barn (opptil 2 år) er det vanlig og ligner på "seboreisk dermatitt", som kan gjenkjennes ved tilstedeværelsen av gulaktige, fete og ganske tykke skjell (eller skorper) i hodebunnen. Etter 18 måneder til 2 års alderen blir disse symptomene mindre vanlige. 
   
 • Disse lesjonene kan oppstå hos voksne, spesielt hvis andre deler av kroppen er påvirket av atopisk dermatitt. I dette tilfellet ser de ut som "klassisk" eksem, enten væskende eller tørre. 
   
 • Vær oppmerksom på at tenåringer kan bli påvirket som en del av et spesifikk "hode- og nakkeeksem". 

Er seboreisk dermatitt eksem?

Fordi seboreisk dermatitt forårsaker hvite eller gule flekker i hodebunnen (flass hos voksne og skurvhos spedbarn) og noen ganger kløe, forveksles det ofte med eksem. Selv om symptomene er like, er årsakene ganske forskjellige fordi inflammasjonen ikke er forårsaket av en allergisk reaksjon som kontakteksem eller en genetisk faktor som atopisk eksem. Årsaken til denne dermatitten er fortsatt vanskelig å fastslå, men det ser ut til å være delvis på grunn av en mikroskopisk sopp som forårsaker inflammasjon i de områdene av kroppen hvor talgproduksjonen er høyest (inkludert hodebunnen). 

 • Bruk den medisinske behandlingen for eksem foreskrevet av hudlegen din.
   
 • Påfør et mykgjørende hudpleieprodukt minst en gang om dagen. Trikset? Påfør den i hodebunnen som en maske, la den virke over natten... og skyll godt om morgenen med en mild sjampo.
   
 • Velg en mild sjampo som passer for tørr hodebunn.
   
 • Dusj med lunkent vann, begrens dusjen til 5 minutter.
   
 • Tørk håret med håndkle uten å gni.
   
 • Børst forsiktig håret med en myk børste, unngå å bruke kam.
AD_WEBSITE_EXPERT-DOSSIER_DERMATO_M-AMBONATI_2021

Merknader fra eksperten

Atopisk dermatitt oppstår noen ganger i hodebunnen. Det er derfor viktig å bruke en passende sjampo i forbindelse med behandlingen foreskrevet av hudlegen. For å gjøre dette, velg en mild sjampo formulert for å minimere risikoen for allergi.

Dr Marco Ambonati, hudlege

AD_WEBSITE_PICTO_BLOC-PUSH-ARTICLE_2021

Mer informasjon

Andre tips for atopisk hud
 

Tilbake til toppen